Uwarzone w kooperacji przez OHaras Irish Craft Beers i Browar Pinta.
Po raz piąty połączyliśmy pomysły, siły i surowce z przyjaciółmi z Irlandii: polski chmiel, irlandzka woda, turecka kawa - oto proszę Państwa Turkish Coffee Stout czyli Lublin to Dublin 2018.
Premiera w piątek 1 czerwca 2018 podczas Szczecin Beer Fest 2018 (1-2 czerwca).
[opis producenta, fb]
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Damcio88
MateoKrk_
W Aromacie Na Pierwszym Planie Kardamon i Skórka Pomarańczy i To One Dominują Czuć Też Delikatną Paloność Kawa i Czekolada w Tle.
W Smaku Słodkawe Tutaj Także Dominuje Kardamon i Skórka Pomarańczy Czuć Paloność Kawa i Czekolada Stonowane Goryczka Niska Wysycenie Średnio-Niskie.
Zawiodłem Się Poprzednia Wersja LtD 2017 Była o Wiele Lepsza Tutaj Za Bardzo Dominuje Kardamon i Skórka Pomarańczy Ja Osobiście Wolę Jak w Stoutach Jest Więcej Akcentów Kawy Gorzkiej Czekolady a Także Większa Paloność i Minimalna Słodycz.
Marianek
Nos: głównie kardamon, troszkę kawy i palone zboże. Przyprawa zbyt zdominowała zapach.
Smak: gladkie, kremowe, niskie wysycenie. Znów dominacja kardamonu, mało kawy, palonych zbóż, jeszcze mniej czekolady. Na finiszu bardzo delikatnie kwaskowość i do tego skórka pomarańczy. Po przełknięciu osadza sie na języku goryczka typu palonego (kakao). Mam wrażenie, że piję słabą kawę parzoną po turecku i zastanawiam się, czy to mocna herbata, czy slaba kawa. Tu podobnie mało wyraźne nuty stoutowe, a przy ekstrakcie 18,5% powinny być solidne. Za dużo kardamonu.
Jacelinho