Szukaliśmy idealnej równowagi między słodowością i goryczką. Postawiliśmy na amerykańskie chmiele i starannie dobrane słody. Proces zwieńczyliśmy 20 dniami leżakowania.
Próbowaliśmy i możemy zapewnić: będzie to APA inna niż wszystkie. (info FB)
Składniki: woda; słody: Pilzneński, Pale Ale, Pszeniczny, Karmelowy; chmiele:
cascade,
citra,
mosaic,
simcoe; drożdże.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
THORGIL83
Gość
Aromat prawie w ogole, może jakies cytrusy lekko.
Smak: kwaśny+cytrusy, gorycz do 25 ibu.
Pytanie czy kwasnośc jest efektem zamierzonym czy piwo sie powoli psuje.
Jedno i drugie jest błędem i to poważnym. Powinni to wyeliminować. Więcej nie kupię bo nie lubie kwaśizny w apa. Przypadek podobny do Amber Apa. Do np Nepomucena tak daleko jakością że hej.
Beer-o-feel
MateoKrk_