Jesteś w

Czy wiesz, że...

Jak donosi opublikowany przez pismo "Nutrition" raport, piwo pite regularnie w niewielkich ilościach wzmacnia kobiece kości i wspomaga walkę z osteoporozą.

Najnowsze komentarze

Łomża Jasneawatar
Gość
Łomża Jasne
Kiedyś dało się wypić, teraz porażka.
2020-10-29 00:22:26
Gloger Krasna Jędzaawatar
Gość
Gloger Krasna Jędza
Ogromne gwoździe w piwie, wyczuwalne już w aromacie piany, która jest ogromna, prawdopodobnie pochodzenia bakteryjnego. Piwo zepsute od podstaw, DRAMAT...
2020-10-28 23:57:29
Dwie Wieże Zboczeniecawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Dwie Wieże Zboczeniec
Wygląd: jest chyba przegazowane, piana spora i jak w napoju, szybko się redukuje, lacingu zero, niezbyt ciemne, zaledwie brunatne, za to mętne
Zapach: po otwarciu z butelki fajnie kawą i powiedzmy, że jakimś smażonym mięsem, ale ze szkła to pachnie jak dyskontowy dunkel lager, czyli pawie nie pachnie, zaledwie trochę palonością z nutą karmelu i daleką nutą bekonu
Smak: Jest przegazowane, w dodatku to wodniak, ale to nawet parametry na to wskazywały, trochę kawy, spalony karmel, sporo soli (może od tego bekonu), trochę bekonu. To nie jest jakieś wielowarstwowe piwo do delektowania się, jest stosunkowo płaskie, gdyby nie bekon to byłby jeden z najsłabszych imperialnych stoutów jaki piłem. Smakuje z grubsza jak zwykły stout, ot ciut bardziej alkoholowy. Bekon nie jest złym dodatkiem, ale niewiele zdziała w słabym piwie, a to takie jest.
2020-10-28 23:26:40
Łomża Chmieloweawatar
Gość
Łomża Chmielowe
Aromat słodowy, piana słaba, smak słodowy chmielu raczej nie czuć. Goryczka znikoma.
2020-10-28 23:24:40
Spółdzielczy & Piwoteka Rożkoweawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Spółdzielczy & Piwoteka Rożkowe
Zmętnione, słaba piana. Zapach nieznaczny: zboże i kiszonka.
W smaku również nie czuję kolendry czy chmieli, jest za to delikatna goryczka, to tyle dobrze, bo bez niej tu nie byłoby niczego. Czy gose to wybitny styl? Nie, więc chyba nie bardzo jest sens się za nie brać (w dodatku w kooperacji) jak się nie ma na nie pomysłu, chyba że pomysłem było samo zrobienie gose, najbardziej przeciętnego, ale gose.
2020-10-28 22:57:20
Somersby Appleawatar
Gość
Somersby Apple
Piwo dla pizd
2020-10-28 21:31:40
Pinta Beskidy Pilsawatar
Gość
Pinta Beskidy Pils
Jak na pilsa, to przyjemny. Taki dosyć rześki.
2020-10-28 20:58:50
Browar Turek ToUR de PILSawatar
Holsten_SA
starstarstarstarstar
Browar Turek ToUR de PILS
Dobre, lekkie, wyraźnie goryczkowe z wyrazistym słowem. Przypomina piwa Browaru Staropolskiego.
2020-10-28 20:08:15
Nepomucen Crazy Lines #02awatar
Gość
Nepomucen Crazy Lines #02
Nepomucen Crazy Lines #02 (DDH HAZY DIPA)_01.07.2021

W aromacie mix ananas, mango, marakują, grejpfrut. W smaku intensywne tropiki, wytrawne i słodkie, sporo ciała, gładkie, goryczka na średnim poziomie, alko ułożone.
2020-10-28 19:59:55
BRNX - Browar spiżarnia dworskaawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
BRNX - Browar spiżarnia dworska
Litości, jaki to niemiecki pils? To zwykły strong lager warzony dla marketu
2020-10-28 19:56:14
Bojan Tradycyjne awatar
Gość
Bojan Tradycyjne
Dramat.. lepiej Tatrę sobie kupić, serio.
2020-10-28 19:41:31
Brokreacja Last Minute Summer 2020awatar
Holsten_SA
starstarstarstarstar
Brokreacja Last Minute Summer 2020
Bardzo dobre lekkie piwo. Pszenica, banan, goździki, maracuja.
2020-10-28 18:53:00
Perun Strzygońawatar
Gandalfino
starstarstarstarstar
Perun Strzygoń
Czarne i nieprzeniknione. Piany trochę. Jasny brąz, zanikająca.
Aromat czekoladowo porzeczkowy z odrobiną paloności.
Mało gazu. Treściwe. Spora kwaśność od porzeczek.
W drugim rzucie dochodzi czekolada i bardzo trudno wyczuwalne inne elementy stoutu. Bo to chyba jest stout.
Jest smaczne i desrowe (kwaśno słodkie) ale zbyt jednowymiarowe.
2020-10-28 18:26:36
Antybrowar ANTYdepresantawatar
rewo
starstarstarstarstar
Antybrowar ANTYdepresant
Czuć kafir delikatnie, acz wyraźnie. W smaku hefeweizen, jest kwaskowatość.
2020-10-28 18:12:49
Perlenbacher Premium Pilsawatar
Gość
Perlenbacher Premium Pils
Czuć metal
2020-10-28 17:44:55
Perlenbacher Pilsawatar
Gość
Perlenbacher Pils
Lepsze od tatry i do tego tańsze.
2020-10-28 15:26:55
Tatra Jasne Pełneawatar
Gość
Tatra Jasne Pełne
Perlenbacher Pils z lidla tańszy i dużo lepszy od tego szczocha glukozowo-kukurydzianego.
2020-10-28 15:23:57
Perła Winterawatar
Gość
Perła Winter
Witam . Gdzie możliwy w sklepie
2020-10-28 13:41:31
Specjal Jasny Pełnyawatar
Gość
Specjal Jasny Pełny
Po pierwszym łyku się czułem jakbym obuchem w łeb dostał. Szczyny straszne
2020-10-28 12:27:18
Pinta A`la Grodziskie 2010-2020awatar
Jacelinho
moderatorstarstarstarstarstar
Pinta A`la Grodziskie 2010-2020
Barwa złota , lekko zmętnione. Piana biała , w miarę trwała , drobna , choć trochę średnich oczek też się pojawiło. Zostawia ładny lacing. W aromacie ale mocno wędzony , szynka konkret. Bardzo intensywny i przyjemny , kojarzący się od razu z Grodziskim. W smaku tak samo. bardzo szynkowe , wędzone. Gaz powyżej średniego , w sam raz na Grodziskie. W miarę pełne co zadziwia przy takich parametrach. Sesyjne , przyjemnie się pije. Wytrawne , niezła goryczka nawet. Rewelacyjny przedstawiciel stylu. Szkoda że mała butelka. Warka do 27.04.2021
2020-10-28 12:01:22
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017
 
1
2
3
4
 ... 
397
 
Piwa zostały uszeregowane wg ocen zarejestrowanych Użytkowników portalu.
Piwo musi posiadać min 10 ocen aby znaleźć się w rankingu. Oceny Gości nie są brane pod uwagę.
Pinta Imperator Bałtycki Sherry Oloroso Barrel Aged
Pinta Imperator Bałtycki Sherry Oloroso Barrel Aged
Pinta Imperator Bałtycki Sherry Oloroso Barrel Aged
% alk. 9.1
Blg 24.7
ulubione: 7
Do starzenia użyliśmy 20 świeżo opróżnionych, cudownych beczek po Oloroso - każda po 250 litrów. Wybraliśmy beczki po Sherry nie dlatego, że są najdroższe. Ani nie dlatego, że mamy coś do wanilii z burbona. Otóż próby, które prowadziliśmy na żywych Imperatorach i różnych alkoholach starzonych w drewnie wykazały, że nasz intensywnie nachmielony, imperialny porter najlepiej rozumie się z owocowo-rodzynkowym i orzechowym charakterem aromatycznego, ciężkiego, hiszpańskiego wina. Taniny z dębu, z którego zrobione są beczki nadały przyjemny, charakterystyczny "szlif BA" - to co miłośnicy starzenia w drewnie lubią najbardziej.

Ważne. Imperator Bałtycki to lager - jak każdy klasyczny "Bałtyk". I bardzo chcieliśmy, aby również w wersji Barell Aged Imperator zachował charakter ułożonego, harmonijnie zbalansowanego, dobrze wyleżakowanego lagera. Przed napełnieniem beczki po winie przeszły jeszcze delikatne zabiegi pod prysznicem, aby uniknąć zakażenia, które wywróciłyby nasze sensoryczne plany do góry nogami. Do starzenia przeznaczyliśmy Imperatora po wcześniejszym, 4 miesięcznym leżakowaniu w klasycznym stalowym tanku. Napełnione beczki zapakowaliśmy na kolejne 4 miesiące do pełnomorskiego, klimatyzowanego kontenera - tak by podczas starzenia temp. nie wzrosła powyżej 10*C. Piwo oprócz wzbogacenia aromatu i smaku zyskało również solidniejsza teksturę - jest jeszcze bardziej gęste i treściwsze.

Premiera piwa miała miejsce na Warszawskim Festiwalu Piwa we czwartek 6 kwietnia 2017 roku.

comments Komentarze: 24     oceny  ocena Użytkowników: 8,85/10
Dodał: Barcelonismo - 2017-04-23 11:45:25
Szałpiw Bloody Belfegor
Szałpiw Bloody Belfegor
Szałpiw Bloody Belfegor
% alk. 9.0
Blg 25.0
IBU 20
ulubione: 4
Piwo Bloody Belfegor w stylu Blackcurrant Belgian Dark Strong Ale z dodatkiem czarnej porzeczki, uwarzone przez Browar Szałpiw.

Piwo specjalnie przygotowane na festiwal Beer Geek Madness 5 - North Side, ktory odbył się 1 kwietnia 2017 we Wrocławiu.

comments Komentarze: 6     oceny  ocena Użytkowników: 8,85/10
Dodał: Barcelonismo - 2017-04-23 12:34:25
AleBrowar New England DDH DIPA Enigma + Nelson Sauvin
AleBrowar New England DDH DIPA Enigma + Nelson Sauvin
AleBrowar New England DDH DIPA Enigma + Nelson Sauvin
% alk. 7.0
Blg 20.0
ulubione: 3
AleBrowar wraca ze swoją serią podwójnie chmielonych New Englandów. Tym razem na krany i półki trafia wariant w duecie chmieli Enigma i Nelson Sauvin, który wywołuje skojarzenia z białym winem.

comments Komentarze: 8     oceny  ocena Użytkowników: 8,82/10
Dodał: Johnny_Beer_ - 2020-06-25 17:17:22
Doctor Brew RIS Bourbon/Brandy Barrel Aged
Doctor Brew RIS Bourbon/Brandy Barrel Aged
Doctor Brew RIS Bourbon/Brandy Barrel Aged
% alk. 10.5
Blg 24.0
IBU 80
ulubione: 4
Gęste, lepkie, oleiste. A przy tym czarne jak płynna czekolada. O bogatym smaku, przepełnionym zmysłową głębią o aromacie tak nagim, że czujesz napływającą ślinę do ust... Zdejmij kapsel - zbroję, by powitać imperium piwnej rewolucji.

W zależności od informacji na laku, Doctor Brew RIS był leżakowany w beczkach po Bourbonie lub po Brandy.

Składniki: woda; słody: Pilzneński, Karmelowy, Czekoladowy, Barwiący; Jęczmień Prażony; chmiele: Ella, Galaxy, Chinook, Centennial; dodatki: ekstrakt słodowy; drożdże.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane, refermentowane w butelce.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 4     oceny  ocena Użytkowników: 8,8/10
Dodał: SaintBase - 2016-09-27 17:22:44
Jan Olbracht Rzemieślniczy Kord Wild Whiskey Barrel Aged
Jan Olbracht Rzemieślniczy Kord Wild Whiskey Barrel Aged
Jan Olbracht Rzemieślniczy Kord Wild Whiskey Barrel Aged
% alk. 12.0
Blg 26.0
ulubione: 2
Uwarzone przez Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy.
Kord BA Wild spędził w beczkach po whiskey blisko 2 lata. Wydłużony czas leżakowania i dzikie szczepy drożdży z mieszanki Brettanomyces i Lactobacillus całkowicie zmieniły profil smakowy piwa. Na pierwszym planie pojawiły się nuty czernowych owoców, rześka kwaśność i dziki, owocowy bukiet aromatów i smaków pochodzących od drożdży. Podczas degustacji Korda BA Wild mamy skojarzenia zarówno ze szlachetną whiskey, jak i wytrawnym, czerwonym winem.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Zawiera słód jęczmienny, pszeniczny, owsiany.

comments Komentarze: 2     oceny  ocena Użytkowników: 8,8/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-11-13 12:25:21
Piwne Podziemie Chmielokrata Mosaic Sabro
Piwne Podziemie Chmielokrata Mosaic Sabro
Piwne Podziemie Chmielokrata Mosaic Sabro
% alk. 5.6
Blg 15.0
ulubione: 2
Uwarzone przez Piwne Podziemie.
Piwo niefiltrowane, pasteryzowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, słód owsiany, słód pszeniczny, płatki pszenne, chmiel, drożdże.
Polecana temperatura serwowania to 7-10°C.

comments Komentarze: 5     oceny  ocena Użytkowników: 8,8/10
Dodał: Barcelonismo - 2020-07-16 18:27:22
Pinta Kwas Theta Barrel Aged
Pinta Kwas Theta Barrel Aged
Pinta Kwas Theta Barrel Aged
% alk. 12.0
Blg 24.7
ulubione: 3
Uwarzone przez Browar Pinta.
Kwas Theta BA - Russian Imperial Stout zakwaszony bakteriami kwasu mlekowego oraz przefermentowany drożdżami górnej fermentacji. W kolejnym etapie połączony z sokiem z polskich, kwaśnych wiśni dla nadania owocowego profilu. Następnie przebity do dębowych beczek, gdzie został poddany działaniu dzikich drożdży przez okres sześciu miesięcy. W efekcie pierwsze szkrzypce gra wyraźna kwasowość o charakterze mlekowo-owocowym. Na drugim planie kombinacja akcentów palonych, gorzkiej czekolady i brettowego ,,funky wspartego przez posmaki drewna dębowego, wanilii i tanin.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Składniki: woda; słody jęczmienne: Pale Ale, Monachijski typ I, Diastatyczny, Chocolate, Pale Chocolate, Crystal, Dark Crystal, Carafa® typ II, palony jęczmień; chmiele: Zeus (USA), Fuggles (UK); sok z polskich kwaśnych wiśni; drożdże Fermentis Safale™ US-05; blend bakterii kwasu mlekowego: L. Plantarum, L. delbrueckii, L. brevis; blend dzikich drożdży Brettanomyces: The Yeast Bay Amalgamation.
Polecane potrawy: chowder, grillowane kanapki, naleśniki z syropem klonowym.
Polecana temperatura serwowania 9-11°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 6     oceny  ocena Użytkowników: 8,77/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-04-02 12:12:00
AleBrowar New England DDH DIPA Simcoe + Mosaic
AleBrowar New England DDH DIPA Simcoe + Mosaic
AleBrowar New England DDH DIPA Simcoe + Mosaic
% alk. 8.9
Blg 20.0
ulubione: 10
Pisownia na etykiecie: new_england_ddh_dipa _simcoe+mosaic.

Aksamitna struktura, stosunkowo niska goryczka i potężny aromat uzyskany dzięki podwójnemu chmieleniu na zimno - głosi opis producenta.
Składniki: woda, słód Pale Ale, słód owsiany, słód dekstrynowy, płatki owsiane, płatki pszeniczne, chmiele: Simcoe, Mosaic.
Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane

comments Komentarze: 12     oceny  ocena Użytkowników: 8,76/10
Dodał: nietzsche - 2018-10-24 08:18:11
Trzech Kumpli & Pinta Coast Starlight
Trzech Kumpli & Pinta Coast Starlight
Trzech Kumpli & Pinta Coast Starlight
% alk. 6.7
Blg 16.0
ulubione: 6
Uwarzone w kooperacji przez Trzech Kumpli - Browar Lotny i Browar Pinta.
Czy tęsknisz do "starych dobrych" goryczkowych IPA? Czy podobnie jak my lubisz wychylić szklaneczkę klasycznego East Coast'a lub rasowego West Coast'a? Świetnie sie składa, bo nie tylko my, ale ekipa Browaru Pinta ma tak samo. Taka zbieżność piwnych sympatii dwóch zaprzyjaźnionych browarów zawocowała podwójną kooperacją - Coast Starlight (West Coast IPA) oraz Silver Star (East Coast IPA).
Coast Starlight to klasyczne połączenie kolejowe niemal całego Zachodniego Wybrzeża USA: z Seattle do LOs Angeles - 2216km w średnio 35 godzin. Odjazd! Właśnie tamta część USA była dla nas inspiracją w warzeniu IPA, które trzymasz w ręce. Jest jasne, solidnie chmielone i obfite w alkoholową moc. Ze szklanki buchną owoce cytrusowe: grejpfruty, mandarynki, cytryny, limonki oraz przyjemny, słodki zapach jasnych słodów. Smak to poteżna owocowa soczystość z solidną chmielową goryczką.Nic tylko otoworzyć i obserwować przelatujące przez okno pacyfuczne widoki...
Piwo górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.

comments Komentarze: 9     oceny  ocena Użytkowników: 8,75/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-10-01 18:55:28
Kormoran Porter Warmiński Leżakowany 21 Miesięcy
Kormoran Porter Warmiński Leżakowany 21 Miesięcy
Kormoran Porter Warmiński Leżakowany 21 Miesięcy
% alk. 9.0
Blg 21.0
ulubione: 6
Uwarzone przez Browar Kormoran.
Specjalna wersja piwa Porter Warmiński leżakowana nie jak zwykle 21 tygodni, tylko 21 miesięcy. Dołączona do zestawu z kieliszkiem degustacyjnym i czwartą warką Imperium Prunum.

Tymczasem w czeluściach zamkowych piwnic po cichu leżakował PORTER WAMIŃSKI – duma piwowarów z krainy lasów i jezior. Piwo warzone według niezmiennej receptury od 10 lat. Trunek tak znamienity, że zdobył uznanie nie tylko w całej krainie, ale i daleko za jej granicami.
W krainie Germanów dwukrotnie został uhonorowany tytułem European Beer Star. W krainie Rusów po trzykroć zdobywał laury podczas Gwiazdkowej Porterowej Degustacji. Wielokrotnie nagradzany w znamienitych rodzimych turniejach m. in. podczas Chmielaków Krasnostawskich, Otwartego Konkursu Piw Gali Browarników oraz Plebiscytów na Piwo Roku Browar. biz. Zyskał prawo posługiwania się insygniami Jakość Tradycja oraz Certyfikatem Dobry Produkt.
Siłą bowiem Porteru Warmińskiego jest długi okres leżakowania. W zakątku zamkowych piwnic powstaje trunek treściwy o wyjątkowym, aksamitnym smaku, głębokim kolorze i wspaniałym aromacie. A i klaruje się sam, bez pomocy maszyn.
Tym razem jednak piwowar, nic nikomu nie mówiąc, zachował jedną beczkę znacznie dłużej niż zwykle. Znacznie…
Zgodnie z tradycją obowiązującą w krainie, piwo leżakuje tyle tygodni, ile ekstraktu uzyskane jest ze słodu. Beczka, którą piwowar zachował, leżakowała tyleż miesięcy! Przeto po 21 miesiącach została wydobyta z zamkowych piwnic, by jako kolejny trunek posłużyć do wzniesienia toastu w roku dziękczynienia… za pomyślność!
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 9     oceny  ocena Użytkowników: 8,75/10
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-15 12:48:16
 
1
2
3
4
 ... 
397
 
wykonanie choruzy.pl © 2010