Uwarzone przez Browar Na Jurze.
Jasne treściwe piwo górnej fermentacji, które łączy trzy smaki: słodki, gorzki i kwaśny.
To przypomnienie wiosny dzięki kwiatom mniszka lekarskiego zbieranym w pełnym słońcu. Kwaśne w wyniku pracy bakterii lactobacillus delbruecki, mocne w wyniku fermentacji drożdżami Belgian Strong Ale, z cytrusowym finiszem chmieli amerykańskich dających wyraźną goryczkę.
Piwo niefiltrowane, pasteryzowane.
Skład: woda źródlana, słody (pale ale, monachijski, pszeniczny jasny), kwiaty mniszka lekarskiego, cukier, sok z cytryny, chmiele (Columbus, Cascade, Citra, Mosaic), ekstrakt chmielowy CTZ, bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Delbruecki, drożdże Wyeast 1388 Belgian Strong Ale.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj siÄ™.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
pawlo444444
Gość
nietzsche
Zapach: nie ma ściemy, pachnie jak taki domowy sok z mniszka, daleka skróka pomarańczy może wskazywać na chmiele amarykańskie, więcej jest takich czewonych swoiskich owoców, ale bardziej jak ze stron lagera niż Belga
Smak: w smaku podobnie, dużo mniszka, mocno kwaśne, są swojskie czerwone owoce, ale z posmakiem skórki pomarańczowej, takiej bardziej kandyzowanej, goryczka owszem jest grejpfrutowa, piwo pełne, słodkie, kontrowane przez kwaśność, która jednak wygrywa. szczerze to nie czuć tych 9%. Doceniam. Nie znajduję wad. NIemniej to nie moje klimaty.
nietzsche