Uwarzone w Browarze Na Jurze, który mieści się w Zawierciu. Jest to niefiltrowane i pasteryzowane piwo pszeniczne, przyprawione chmielami o cytrusowym charakterze, przełamane smakiem maliny i pomarańczy, osłodzone naturalnym miodem. Ta synergia smaków na pewno Cię zaskoczy. Ciekawostką jest to, iż piwo to ma dwa rodzaje etykiet, pomarańczową i różową.
Skład: woda źródlana, słód Pilzneński, słód pszeniczny, Chmiel: Marynka, Citra, Amarillo, skórka świeżej pomarańczy, 3% naturalnego miodu, naturalny olejek pomarańczowy, 7,5% syropu malinowego, kwasek cytrynowy, drożdże górnej fermentacji S33.
Zalecana temperatura serwowania to przedział 7-11°C.
Barwa ciemno-różowa, wpadająca w czerwień, zmętniona wyraźnie, nieprzejrzysta. Piana śnieżno-biała, średnio oraz grubo-pęcherzykowa. Po przelaniu do szkła formuje się niska około centymetrowa warstewka, która szybko się przerywa na środku. Po minucie pozostaje nierównomiernie rozmieszczona obwódka, pozostawiająca skromne ślady na szkle. Aromat bardzo intensywny, dominuje grejpfrutowa nuta, wraz z innymi cytrusami. Aromat zachęca do spróbowania, jest słodki ze specyficzną domieszką kwaskowości. Smak podobny do aromatu, kwaskowe cytrusy z dominującym grejpfrutem, następnie przyjemna słodycz, z wyczualnym w tle słodem pszenicznym. Przy końcu ujawnia się cytrusowo-grejpfrutowa goryczka, która jednak nie jest zbytnio intensywna. Wysycenie na poziomie średnim, pasujące do tego typu piwa.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
SoupDog
Gość
Gość
StefekPijakos