Pilzner to najpopularniejszy w Polsce gatunek piwa. Jednak i tym razem Browaru Fortuna nie skusiła produkcja piw głównego nurtu. Wystarczy jeden łyk „Miłosławia”, żeby przekonać się, że nie jest to kolejne „piwo jasne pełne”. Swój odmienny smak i aromat zawdzięcza zarówno otwartej fermentacji, jak i użytym do jego produkcji odmianom chmielu. Korzystają z niego tzw. browary „rzemieślnicze”, które produkują swe niezwykłe produkty dla mniejszych choć niezwykle oddanych grup konsumentów, poszukujących odmiany w świecie piwa. Podczas Konsumenckiego Konkursu Piw, który odbył się w ramach Chmielaków Krasnostawskich 2015 Miłosław Pilzner zdobył złoty medal w kategorii piw jasnych w stylu Pils. W konkursie startowało aż 47 piw!
Składniki: woda; słód jęczmienny: Pilzneński; chmiel aromatyczny: Styrian Golding; chmiel goryczkowy:
magnum, Herkules; drożdże dolnej fermentacji.
Piwo pasteryzowane.
Barwa EBC: 13.
Zalecana temperatura spożycia 4-6°C.
Dostępne w butelce zwrotnej o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
nietzsche
peejama
ekoman69
Gość