Naturalnie mętne, rześkie jasne piwo o tradycyjnym smaku. Powstaje tak, jak w czasach, gdy nie znano jeszcze technologii filtracji. Warzone są przy użyciu tradycyjnych otwartych kadzi. Dzięki tej metodzie piwo powstaje tak jak chciała natura: bez pośpiechu, z dbałością o smak i aromat. W trakcie leżakowania drożdże niespiesznie osiadają na dnie zbiornika. Niewielką ich część można odnaleźć także w butelce z piwem.
Składniki: woda; słody jęczmienne: Pilzneński, Palony; pszenica niesłodowana; chmiel goryczkowy:
magnum, Herkules; drożdże dolnej fermentacji.
Piwo pasteryzowane.
Barwa EBC: 16.
Zalecana temperatura spożycia 4-6°C.
Dostępne w butelce zwrotnej o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Gość
Gość
Łosiu