Piwo będące częścią serii warzonej przez ekipę Mikkellera dla jej przyjaciela – Matta Orlando, właściciela i szefa kuchni restauracji Amass. Mieliśmy już czerwonego lagera, wytrawne American IPA oraz stout owsiany, przyszedł więc czas na piwo kwaśne. Niech nie zrazi Was nazwa – to „piwo śliwkowe” nie ma nic wspólnego z ulepkowatymi lagerami z dodatkiem soku, jakie można znaleźć na rodzimym rynku. Amass Crazy Plum to doskonały, wytrawny lambic, do warzenia którego użyto śliwek mirabelek właśnie. Piwo jest bardzo dzikie, kwaśne i pijalne, a owoce grają tu bardzo ważną rolę. Doskonały Sour Ale.
Dodał:
Przemo - 2017-02-16 15:35:29
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Przemo
Piwo mętne, pina delikatna drobnoziarnista szybko znikająca.
Zapach: pachnie sfermentowanym owocem lekko przypomina kompot mirabelkowy.
Smak: średnio kwaśne podczas picia, z dalszym posmakiem nie umiem określić czego