Uwarzone przez Browar Mazurski.
Piwo pszeniczne od kilku lat na nowo zyskało w Polsce ogromną popularność – co widać także w Mazurskim Browarze. Piwo uwarzone w klasycznym stylu Hefe Weizen. Posiada kolor mętno – biały, wpadający w złote odcienie , długo utrzymująca się piana dodatkowo sprawia, że bez wątpienia może być nazywane klasykiem. Odświeżające smaki pszenicy – przypominające głównie banana, wanilię, pochodzą również ze zwiększonej działalności drożdży.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane, nieutrwalane.
Piwo leżakuje minimum 30 dni.
Skład: woda, słody jęczmienne (pilzneński, karmelowy), słód pszeniczny, chmiele (Magnum, Perle, Lubelski), drożdże górnej fermentacji WB-06.
Polecana temperatura serwowania to 9-12°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
GENzo
meshigene
Lukaszndm
Januszek
Z pitolenia: Aromat mega poprawny. Dominacją bananów. Metne, kolor zamglone zloto. Piana ok. W smaku delikatnie słodkie, całkiem pełne, poprawnie tak jak w aromacie. Jest lekka kwaskowosc, drozdzowosoc.