zamknij Przeglądaj bez reklam! patronite
Mazurskie Imperial Oatmeal Stout
Mazurskie Imperial Oatmeal Stout
Mazurskie Imperial Oatmeal Stout
% alk. 8.2
Blg 18.5
IBU 25
brak koduaddbarcode


Uwarzone przez Browar Mazurski.
Rozgrzewające o zawartości 8,2% alkoholu przykryte jest pełną smaku słodów karmelowych, monachijskicj oraz palonych. A aromacie przyjemne nuty karmelowo - czekoladowe. Idealnie komponuje się ze słodkimi deserami.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane, nieutrwalane.
Piwo leżakuje minimum 30 dni.
Skład: woda, słody jęczmienne (pilzneński, pale ale, monachijski, karmelowy, czekoladowy, palony), słód pszeniczny, chmiele (Magnum, Perle), płatki owsiane, drożdże górnej fermentacji S-04.
Polecana temperatura serwowania to 12-14°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]
Dodał: Barcelonismo - 2018-03-03 07:35:03

oceny Oceny

Użytkownicy 6,67 / ilość: 6
Goście 7,5 / ilość: 4
średnia 7/10 / ilość: 10

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
StefekPijakos
starstarstarstarstar

2018-12-30 23:49:05
Pina dobra. Sak lekko krowiakowaty, goryczkowy. Jak ktoś woli bardziej koszyczkowy - to dobry wybór.
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 8, zapach: 7, wygląd: 8 )
awatar
BRYNIU
starstarstarstarstar

2018-07-19 14:14:17
Piana drobno-pęcherzykowa w kolorze ciemnego beżu lub jasnego bardzo brązu. Lacing bardzo ładny. Zaznaczony dookoła ścianek w postaci dorodnej korony. Barwa czarna - nie przejrzysta. W aromacie głównie kawa, czekolada oraz nuty chlebowe. Po ogrzaniu i zamieszaniu w szkle pojawiają się nieco nuty owocowe - np. aromat jabłka... W smaku na pierwszym miejscu kawa i to się wyznacza. Następnie delikatna kontra w postaci subtelnej nuty owocowej. Średnia goryczka na finiszu lekko zalegająca.
Wysycenie: średnie
Warka do: 08.09.2018 / 4
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 7, wygląd: 7 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010