Maryensztadt Projekt Barrel Aged Russian Imperial Stout Vanilla & Coconut Bourbon
Maryensztadt Projekt Barrel Aged Russian Imperial Stout Vanilla & Coconut Bourbon
Maryensztadt Projekt Barrel Aged Russian Imperial Stout Vanilla & Coconut Bourbon
% alk. 9.4
Blg 27.0
IBU 60
5905669542876addbarcode

Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Do RISa dodaliśmy wanilię (laski wanilii, nie ekstrakt), płatki kokosa, trochę kakao alkalizowanego (czyli takiego o obniżonej zawartości tłuszczu, łagodniejszego i dużo lepiej łączącego się z wodą). Również dodaliśmy laktozę co podbiło ekstrakt, przy zachowaniu alkoholu 9,4%. Wyczuwalna słodycz w smak, piwo treściwe. W aromacie jak każdym stoucie kawa i czekolada, ta ostatnia podbita przez kakao. Dodatki czyli wanilia i kokos, będą wyraźnie wyczuwalne. Bukiet aromatów wieńczą nuty pochodzące od beczki po Bourbonie, w której piwo leżakowało przez 12 miesięcy.
[opis producenta]
Dodał: Barcelonismo - 2019-02-04 10:24:05

oceny Oceny

Użytkownicy 7,75 / ilość: 4
Goście 9 / ilość: 1
średnia 8/10 / ilość: 5

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Marianek
starstarstarstarstar

2020-02-02 10:22:48
Oko: Brunatna ciemno ciecz z farfoclami, brak piany. Zostawia gęsty osad na szkle. Wygląda dziwacznie jak na piwo.
Nos: Z butelki głównie wanilia, laktoza, w tle najmniej kokosa, podstawa słodowa niemal niewyczuwalna. Ze szkła szersze spektrum, czuć też kokos i kakao, przypomina czekoladę mleczną z wanilia i kokosem. Do tego ciekawy, przyjemny aromat alkoholu. Aromat bardzo ciekawy.
Smak: Likier z mlecznej czekolady z wanilią z minimalnym kokosem, końcówka pół wytrawna z posmakiem orzechowym. Jak dla mnie zbyt dużo laktozy. Brak nut palonych. Alkohol bardzo ładnie ułożony. Dodatki zbyt zdominowały to piwo.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 10, wygląd: 3 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010