Maryensztadt Projekt Barrel Aged Oat Wine Single Malt Whisky
Maryensztadt Projekt Barrel Aged Oat Wine Single Malt Whisky
Maryensztadt Projekt Barrel Aged Oat Wine Single Malt Whisky
% alk. 12.1
Blg 22.0
5905669542920addbarcode

Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Jest to Oatmeal Wine leżakowany w beczce po whisky Single Malt.
Piwo niefiltrowane.
Dodał: Barcelonismo - 2019-05-07 08:31:50

oceny Oceny

Użytkownicy 6,75 / ilość: 4
Goście 0 / ilość: 0
średnia 6,75/10 / ilość: 4

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
David_Haye
starstarstarstarstar

2020-02-02 21:51:39
No całkiem ciekawy aromat. Taki słodowo-chmielowy. Lekkie cytrusy i suszone owoce. Piana niska, drobnopęcherzykowa. Złoto, wpadające w bursztyn, klarowne. W szkle mamy lekką nutę zielonego jabłka, czyli aldehyd octowy. Jest też wanilia z beczki po Single Malt Whisky. W smaku szok. Okazuje się, że piwo leżakowało w beczce po whisky torfowej. W aromacie wcale tego nie czuć. Piwo ma tylko lekkie wysycenie. Ciało naprawdę przeciętne. Podbudowa słodowa gra tutaj drugą rolę. Absolutnie rządzi tutaj beczka po whisky torfowej. Nie jest to jakiś ordynarny torf, więc myślę, że zamiast Laphroaig może to być Bowmore. Ewidentne nuty słone, morskie, lekka spalenizna i nuty dymione. Lekka goryczka jest, ale taka trochę niemrawa. Piwo jest mocno alkoholowe. Zarówno lekkie szczypanie w ustach jak i grzanie rury. Czuć, że alkohol tu się potęguje w tym piwie i od podstawy piwa i od beczki. Samo piwo jest takie sobie, ale beczka robi robotę. Jako miłośnikowi torfu, to piwo smakuje.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 6, wygląd: 6 )
awatar
Marianek
starstarstarstarstar

2020-02-02 11:31:43
Oko: kolor miodowo-miedziany, dość klarowny, piana niska i szybko znika do zera.
Nos: Likierowość typowa dla Barley Wine (tutaj główny zasyp to żyto, a nie jęczmień), solidna nuta alkoholu ale przyjemnego. Podobnie ze szkła. Aromat dość przyjemny, ale niczego nie urywa.
Smak: Jedno z najobrzydliwszych piw, jakie piłem. Wodniste, puste, alkoholowe. Początkowo przypomina ... wodę z minimalną ilością cukru kandyzowanego. Po przełknięciu wytrawne, aż do cierpkości, do tego pikantność i kwaskowość od żyta dają przedziwną mieszankę, która sprawia, że trudno je pić. Alkohol z czasem robi się nieznośny.
oceny Oceny użytkownika:
3 ( smak: 2, zapach: 7, wygląd: 6 )
awatar
David_Haye
starstarstarstarstar
2020-02-02 21:57:14
Co nie wyczułeś tego, że piwo leżakowało w beczkach po torfowej whisky?
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 6, wygląd: 6 )
awatar
nietzsche
starstarstarstarstar
2020-02-02 22:03:51
Mnie ciekawi jak oni wyciągnęli 12% z 22 Plato
awatar
Marianek
starstarstarstarstar
2020-02-03 12:18:08
Żadnego torfu, dymu itp. nie wyczułem. Pustka.
oceny Oceny użytkownika:
3 ( smak: 2, zapach: 7, wygląd: 6 )
awatar
Marianek
starstarstarstarstar
2020-02-03 12:21:50
Ichni RIS w wersji Bowmore, to tam czuć torf i robotę beczki.
oceny Oceny użytkownika:
3 ( smak: 2, zapach: 7, wygląd: 6 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010