Maryensztadt New Black Orange Stout
Maryensztadt New Black Orange Stout
Maryensztadt New Black Orange Stout
% alk. 5.8
Blg 16.0
5903424615681addbarcode
ulubione: 2

Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Stout ze znacznym udziałem słodu zytniego i owsianego. Piwo ciemne, kremowe i gładkie, gdzie dominują aromaty kawy i czekolady pochodzące od palonych słodów, a dopełnienie stanowi świeży aromat pomarańczy, który kontruje słodycz.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (jęczmienny, żytni, owsiany, pszeniczny), płatki owsiane, laktoza, chmiel, drożdże, naturalny aromat pomarańczowy.
Polecane do potraw: czekolada, lody, gulasz, wędzone wędliny.
Polecana temperatura serwowania to 8-12°C.
Dodał: Barcelonismo - 2019-11-16 11:38:33

oceny Oceny

Użytkownicy 6,96 / ilość: 24
Goście 0 / ilość: 0
średnia6,96 / ilość: 24

Twoja ocena

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
kamisz
starstarstarstarstar
2024-03-13 19:08:17
Kto w tym piwie rozpuścił polopirynę?
oceny Oceny użytkownika:
2 ( smak: 2, zapach: 2, wygląd: 2 )
awatar
Malammore
starstarstarstarstar
2024-02-23 23:15:06
Brązowe, na rantach lekko prześwitujące, piana szybko całkiem zanika. Aromat z butelki pomarańcz, z pokalu mleczna czekolada i pomarańcz lekko w tle. W smaku kawowe, trochę mlecznej czekolady, fajna kawowa paloność. Niskie wysycenie, pije się całkiem przyjemnie.
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 8, zapach: 7, wygląd: 6 )
awatar
radobodo
starstarstarstarstar
2022-07-06 21:18:46
W zapachu sporo kawy, troche paloności pomieszanej z czekoladą, może i jest ta pomarańcza w tle
W smaku na pewno słodko, jest pełne, jest treściwe, jest gęste. Tutaj już kawa z czekoladą zmieszana w równych proporcjach, co daje naprawdę ciekawy smak. W posmaku leciutka goryczka i tutaj zdecydowanie czuć coś na wzór skórki pomarańczy
No fajne piwo
awatar
Gość
awatar
Gość
2021-06-16 22:56:33
Ciekawa wariacja na temat klasycznego stouta ... ALE CZEMU AROMATY?! Przecież gdyby tu był zest z pomarańczy (no już od biedy sok), to piwo byłoby bardzie autentyczne i jeszcze lepsze! Aromat nie dodaje NICZEGO do smaku, podkręca jedynie wrażenie picia piwa z pomarańczą, co jednego zadowoli, a drugiego już niekoniecznie. Amatorom podpasuje, wytrawnych piwoszy odrzuci.
starsze »
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010


Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach.
Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.




Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam.
Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.