Maryensztadt #3 Projekt 30
Maryensztadt #3 Projekt 30
Maryensztadt #3 Projekt 30
% alk. 11.6
Blg 32.2
brak koduaddbarcode
ulubione: 1

Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Projekt 30 to seria piw, przy warzeniu których staramy się osiągnąć 30 plato. To piwa szlachetnych stylów, uwarzone na bazie starannie dobranych surowców. Wszystkie poddajemy badaniom laboratoryjnym, tak, aby w opisie zamieszczać rzeczywiste plato i zawartość alkoholu.
Ich wyjątkowość oparta jest na niepowtarzalności, każde piwo to tylko jedna warka, więc ten kto po nie sięgnie staje się częścią historii naszego browaru.
Piwa Projektu 30 wyróżnia także opakowanie i szata graficzna, która odbiega od dotychczas prezentowanej. Ideą tego odstępstwa jest wyjątkowość i niepowtarzalność Projektu 30, dlatego również nazwy zastąpiliśmy numerami, odpowiadającymi poszczególnym stylom.
Dla nas to wyjątkowy i przełomowy projekt, a jego efektem chcemy podzielić się z Wami.
Wee Heavy Laphroaig Whisky Barrel Aged - Trzecie Piwo Projektu 30.
Interpretacja stylu Wee Heavy w imperialnym wydaniu. Niezwykle złożone piwo leżakowane w beczkach po Laphroaig Scotch Whisky. Piękna barwa, aromaty torfowe, wyraźnie zaznaczona goryczka skontrowana delikatną słodyczą.
Data rozlewu 28 marca 2018.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (Pale Ale, Monachijski, Wędzony torfem, Wędzony czereśnią, Melanoidowy, Jęczmień Prażony), chmiele (Iunga 2016), drożdże Fermentis US05.
Polecana temperatura serwowania to 14-18°C.
Dodał: Barcelonismo - 2018-04-06 09:46:53

oceny Oceny

Użytkownicy 9 / ilość: 5
Goście 9 / ilość: 2
średnia 9/10 / ilość: 7

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Brodzisław
starstarstarstarstar

2019-11-10 23:48:01
Kolor ciemnej miedzi / hebanu. Piana średnio-pęcherzykowa, opadła do zera.
Aromat intensywny, słodowy. Czerwone, suszone owoce, odrobina wina, migdały, cukier kandyzowany. nad tym unosi się woń szlachetnego alkoholu i torfu oraz dymu znad ogniska (minimalnie).
W smaku gęste, wręcz wyklejające usta. Ponownie baza słodowa z owocami, rodzynkami, figami na czele. Kontrę stanowią torfowe i beczkowe nuty z dodatkiem alkoholu. Finisz długi, wytrawny. Osadza się na języku i podniebieniu nuta dymu z ogniska, torfu i ...orzecha, okraszona likierową alkoholowością.
Piwo wybitnie degustacyjne.
oceny Oceny użytkownika:
10 ( smak: 10, zapach: 9, wygląd: 10 )
awatar
Marianek
starstarstarstarstar

2018-10-14 20:59:00
Oko: hebanowe, niemal klarowne, piana nikła, szybko ginie, zostawia cieniutki krążek na krawędzi i ślad na szkle.
Nos: z butelki głownie słodkie, piękne nuty: migdały, chałwa, toffi, kandyzowane owoce, nieznacznie nuty beczkowe. Ze szkła minimalnie na pierwszym planie nuty beczkowe, ale nie jest to typowy torf, do tego solidna podstawa słodowa. Aromat bogaty, silny, upajający.
Smak: gęste, gładkie, oleiste, bardzo złożone. Na języku przeplatają się słodkie nuty słodowe (jak w aromacie) do tego beczkowe wytrawne, lekko torfowe, przyjemna nuta szlachetnego alkoholu i bardzo długi finisz orzechowy oraz goryczkowy, znów kontrowany lekko słodyczą i after torfowy oraz posmak orzechowy, a na języku zostaje odczucie popiołu, sadzy. Alkohol niesamowicie ujarzmiony, nie ma żadnej nuty alkoholowej.
Piwo wybitne, ułożone, złożone, solidny poziom aromatów, separacja wyraźna. Do powolnej, długiej degustacji, można się rozkoszować każdym łyczkiem.
oceny Oceny użytkownika:
10 ( smak: 10, zapach: 10, wygląd: 8 )
awatar
Gość
awatar
Gość

2018-04-05 19:00:29
Bardzo dobrze ułożone piwo, bardzo gęste, barwa brązowo-czarna, lekko mętna. W aromacie Laphroig, śliwki, trochę alkoholu. W smaku jeszcze bardziej Laphroig, może trochę śliwek lub rodzynek. Najlepsze, jakie piłem.
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010