Jeśli masz możliwość, podaj kod kreskowy piwa. Będzie on w przyszłości wykorzystywany w aplikacji pozwalającej wyszukać piwo w naszej bazie na podstawie zeskanowanego kodu.
Typowy koźlak z nutami melanoidynowymi, skórka pieczona chleba, pumpernikiel karmel, delikatna goryczka. Sporo słodyczy od słodów, kwaskowość i wytrawność na finiszu. Niczym nie razi, niczym się nie wyróżnia. Mocne, treściwe, gęste. Dobre, mocne piwo.
Doleżakowane do terminu. Kolor miedziany, potężna piana, drobna, ładny lacing. Piwo pachnie tak obłędnie skórką chleba i kwasem chlebowym, że zakochać się można, dodatkowo kawą i karmelem. W smaku rzeczywiście piwna ambrozja, choć nie jest tak ?gęste? jak można by się spodziewać, ale dzieje się tu sporo, bardzo mocno słodowe, wręcz słodkawe, ale tak szlachetne nuty tu przebijają, jest ciemne razowe pieczywo, smak kwasu chlebowego czy podpiwka, pumpernikiel, trochę piernika, dużo karmelu, kawy, z owoców: suszona śliwka i pieczone jabłko, jest też przyzwoita goryczka, oczywiście mocno tłumiona przez wymienione smaki, przez co tylko czasem się wychyla, dodając mu szlachetności, ono jest lekko ale wysublimowanie wytrawne, dodatkowo ma posmak Sherry, Malagi, czy jakiegoś dobrego Porto ? na co wpływ ma pewnie leżakowanie. No po prostu pycha
Może ma na to wpływ upływ czasu od momentu wyprodukowania do momentu wypicia piwa, ale dane mi było wczoraj wypić Dubla o wyraźnym słodowym smaku, w którym nie wyczuwałem alkoholu. Zmieniam ocenę całości z 6 / 10 na 8 / 10.
Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach. Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.
Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam. Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Marianek
nietzsche
Kolor miedziany, potężna piana, drobna, ładny lacing.
Piwo pachnie tak obłędnie skórką chleba i kwasem chlebowym, że zakochać się można, dodatkowo kawą i karmelem.
W smaku rzeczywiście piwna ambrozja, choć nie jest tak ?gęste? jak można by się spodziewać, ale dzieje się tu sporo, bardzo mocno słodowe, wręcz słodkawe, ale tak szlachetne nuty tu przebijają, jest ciemne razowe pieczywo, smak kwasu chlebowego czy podpiwka, pumpernikiel, trochę piernika, dużo karmelu, kawy, z owoców: suszona śliwka i pieczone jabłko, jest też przyzwoita goryczka, oczywiście mocno tłumiona przez wymienione smaki, przez co tylko czasem się wychyla, dodając mu szlachetności, ono jest lekko ale wysublimowanie wytrawne, dodatkowo ma posmak Sherry, Malagi, czy jakiegoś dobrego Porto ? na co wpływ ma pewnie leżakowanie. No po prostu pycha
MateoKrk_
Holsten_SA
Holsten_SA