Kellerbier (ungespundet naturtrüb) z bawarskiego Mahrs Bräu (dawniej pisownia z apostrofem Mahrs Bräu) z Bambergu, chmielony Hallertauer Perle.
Składniki: woda browarnicza, słód jęczmienny, chmiel (Hallertauer Perle), drożdże
Dostępne w butelkach o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
Zapach: owocowy: czerwone owoce, skórka pomarańczy, lekko korzenny, cedrowy, delikatna landryna
Smak: Pełne, nisko wysycone, co jeszcze podbija te pełnię, wygląd na to nie wskazuje, ale jest mega puszyste, gładkie, bardziej cierpkie niż goryczkowe, owocowe, czerwone owoce: jagodowe, jabłko, renkloda, drzewność, korzenność. Jest tu delikatny karmel, a nawet nuta miodu, chleb, lekka zbożowość. Jest dobre, ale nie tego po kellerze się spodziewałem, grają tu głównie nuty chmielowe, a to nie one są w nim istotne.