Zachwyca swoim zapachem i zaskakuje smakiem dzięki starannie dobranej kompozycji surowców. Prawdziwe piwo IPA o bardzo bogatym wsadzie surowcowym – do warzenia piwa zastosowano kilka rodzajów słodów: Jęczmiennego, Pszenicznego, Monachijskiego i Pale Ale. O wyjątkowości tego trunku decydują odpowiednie dawki chmieli amerykańskich: : Centennial, Citra, Amarillo, Chinook, Cascade, Zeus, które sprawiają, że odczuwamy nuty cytrusowe, korzenne, kwiatowe, a goryczka jest bardzo wyraźna. Do fermentacji w otwartych kadziach użyto drożdży US-05. Produkt może zwierać osad z naturalnych składników.
Barwa bursztynowa mętna, piana dostatecznie wysoka, drobno pęcherzykowa, dobrze oblepia szkło, utrzymuje się na cienkim lekko dziurawym kożuchu. Aromat świeży, cytrusowy. W smaku wyraźna utrzymująca się na podniebieniu goryczka.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Maryush28
Potwierdzam wcześniej napisane opinie.
Piany bardzo niewielka ilość, szybko redukuje. Zapachem praktycznie w ogóle nie przypomina ipy, chociaż jest wyraźny i specyficzny. Dla mnie na granicy przyjemnego w odbiorze. Aromaty, jeśli jakieś są, to są dławione strasznie intensywnym posmakiem żelaza.
Kiszkor2
Gość
Gość
Gość