Zachwyca swoim zapachem i zaskakuje smakiem dzięki starannie dobranej kompozycji surowców. Prawdziwe piwo IPA o bardzo bogatym wsadzie surowcowym – do warzenia piwa zastosowano kilka rodzajów słodów: Jęczmiennego, Pszenicznego, Monachijskiego i Pale Ale. O wyjątkowości tego trunku decydują odpowiednie dawki chmieli amerykańskich: : Centennial, Citra, Amarillo, Chinook, Cascade, Zeus, które sprawiają, że odczuwamy nuty cytrusowe, korzenne, kwiatowe, a goryczka jest bardzo wyraźna. Do fermentacji w otwartych kadziach użyto drożdży US-05. Produkt może zwierać osad z naturalnych składników.
Barwa bursztynowa mętna, piana dostatecznie wysoka, drobno pęcherzykowa, dobrze oblepia szkło, utrzymuje się na cienkim lekko dziurawym kożuchu. Aromat świeży, cytrusowy. W smaku wyraźna utrzymująca się na podniebieniu goryczka.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
grochu
Zapach: ogólnie niezbyt intensywny, cytrusy i białe owoce na pierwszym tle, żywiczność, lekka alkoholowość i coś jeszcze - masełko?
Smak: dość pełne, goryczka wyraźna, ziołowo-żywiczna, alkohol wyczuwalny i - uwaga - żelazo.
Ogólnie: fajna ipka w dawnym stylu, lekka wpadka z alkoholem, metalicznością i dziwnym niezidentyfikowanym dla mnie zapachem.
RisingSon
Gość