Piwo w stylu Altbier uwarzone przez Browar Lubicz z Krakowa.
Piwo Altbier jest piwem górnej fermentacji, o barwie w tonacji jasno lub ciemnobrązowej. Profil smakowy piwa buduje tradycyjny słód monachijski i niemieckie odmiany chmieli. Karmelowość i słodycz piwa są wyczuwalne, jednak nie dominują, gdyż są dobrze zrównoważone chmielową goryczką. Wpływa ona również na posmak, który jest wytrawny i średnio długi. Do naszego Lubicz Alta dodajemy także słód pszeniczny oraz palony, które zaznaczone są w smaku lekką nutą tostowo-prażoną. Mimo, że jest to piwo górnej fermentacji, to jego dojrzewanie przebiega w niskich temperaturach. Dlatego aromaty estrów nie występują, a piwo ma czysty lagerowy profil.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słód: jęczmienny pilzneński, monachijski, pszeniczny, karmelowy ciemny, palony, zakwaszający, chmiele: polskie i niemieckie, drożdże górnej fermentacji
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,5l.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny