Łosoś pieczony w piwie
Łosoś pieczony w piwie
Łosoś pieczony w piwie
 awatar
brak koduaddbarcode

Składniki:
  • dzwonka z łososia - porcje wg ilości osób
  • cytryny (1 cytryna na 2 osoby)
  • oliwa do posmarowania formy
  • przyprawy
  • 0,5 l piwa jasnego

Sposób przygotowania:
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy oliwą i posypujemy ulubionymi przyprawami. Porcje ryby obtaczamy z obu stron i układamy luźno obok siebie. Całość zalewamy piwem tak, aby ryba wystawała na ok. 1,5 cm ponad piwną zalewę.

Naczynie przykrywamy folią aluminiową. Ustawiamy piekarnik na 200 st., najlepiej z termoobiegiem i wstawiamy rybę na 45 min. Przy nakładaniu na talerze najlepiej skorzystać z płaskiej tacki cedzakowej. 
Dodał: admin - 2011-01-03 09:20:52

oceny Oceny

Użytkownicy 0 / ilość: 0
Goście 0 / ilość: 0
średnia 0 / ilość: 0
To piwo znajduje się jeszcze w poczekalni. Uzupełnij opis.

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

Na razie brak komentarzy. Twój może być pierwszy.
awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010