Lasowiak Pan Rabarbar
Lasowiak Pan Rabarbar
Lasowiak Pan Rabarbar
% alk. 4.2
brak koduaddbarcode

Uwarzone przez Browar Lasowiak.
Kontynuujemy naszą podróż po lasowiackich łąkach i sadach.
Tym razem nasz wybór padł na rabarbar i agrest.
Obie te rośliny rosną wokół naszego browaru i to właśnie zainpirowało nas do zrobienia piwa kwaśnego.
Piwo, które trzymacie w ręku, to piwo górnej fermentacji zakwaszane bakterami kwasu mlekowego, z dodatkiem soku z rabarbaru i agrestu oraz delikatnie chmielone lubelskim chmielem.
Tak więc jest swojsko.
Przygotujcie się na flsh-backi z dzieciństwa!
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (pszeniczny, jęczmienny), chmiel, drożdże, bakterie Lactobacillus Plantarum.
Dodał: Gość - 2019-12-18 12:35:20

oceny Oceny

Użytkownicy 7 / ilość: 1
Goście 0 / ilość: 0
średnia 7/10 / ilość: 1

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

Na razie brak komentarzy. Twój może być pierwszy.
awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010