Piwo uwarzone przez Browar Łańcut. Browar w Łańcucie (województwo podkarpackie) został założony w 2015 roku i uruchomiony na wiosnę 2016 roku. Chorągiew Rodowa to jedno z czterech debiutanckich piw z tego browaru. Premiera wszystkich czterech piw odbyła się 18 czerwca 2016 roku.
Bardzo jasne i dość mocne piwo, jednak dzięki płatkom ryżowym będzie się wydawać lżejsze i smukłe a spora dawka amerykańskiego chmielu Mosaic nada mocnej grejpfrutowej goryczki i przyjemnej owocowości również kojarzonej z grejpfrutem.
Piwo górnej fermentacji, niepasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słody (Pilzneński, Pszeniczny), chmiel Mosaic, płatki ryżowe, drożdże
Zalecana temperatura serwowania: 8-12°C
Zalecane szkło: Szklanka
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Gulek
ekoman69
nietzsche
Wygląd: kolor słomkowy, mętne, piana mistrzostwo świata, drobniusieńka jak puszek, a lacing jak szron.
Smak: bardzo puszyste, smukłe aksamitne, pszeniczno-ryżowe, delikatnie chlebowe, owocowe, choć już nie czuję za bardzo cytrusów, są tropikalne i białe swojskie owoce, goryczka nie najwyższa, ale męcząca, bo zalegająca.