Piwo uwarzone przez Browar Łańcut.
Nieprzejrzyste, czarne, kawowe i czekoladowe akcenty do słodów palonych, kremowe i gładkie odczucie w ustach dzięki płatkom owsianym, chmielowy i palony finisz. Piwo pełne w smaku a jednocześnie lekkie i wytrawne.
Piwo górnej fermentacji, niepasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słody (Pale Ale, Monachijski, Caramunich® II, Caraaroma®, Jęczmień Palony, Pszeniczny Czekoladowy), chmiel (Magnum), płatki owsiane, drożdże
Zalecana temperatura serwowania: 8-12°C
Zalecane szkło: Szklanka
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
lucalinvail
W smaku jest fajnie, ale tylko w pierwszym łyku. Zaczyna się kwaskowością przechodzącą w gorzkość czekolady - tworzy się kolejny plan i coś się dzieje. Niestety - w kolejnych łykach i kwaskowości i gorzkości jest coraz więcej, aż do momentu w którym zaczyna mocno wykręcać. Ponadto przegazowanie zapycha tak bardzo, że aż trudno złapać oddech. Nie dam rady tego dopić.
Data do 10/07/2023, kupione w Al Capone w Rzeszowie. Piwo jest niefiltrowane i niepasteryzowane, a stało sobie w sklepie na zwykłej półce - i to właśnie tam należy szukać przyczyn przegazowania i przekwaszenia. Cóż ... niektórzy się chyba nigdy nie nauczą.
Gandalfino
Aromat kawowo czekoladowy. Nawet mocny.
Gaz prawie nieobecny. Gładkość. Kawowość. Trudno uwierzyć że nie dodano tu kawy. Paloność z goryczką na wysokim poziomie, ale pasują tu idealnie. Klimaty ciasteczkowo owsiane również obecne. Słodycz stonowana. Jest i gorzka czekolada.Bardzo pijalne piwo.
Bob
Krwawy