Łańcut Berlińskie Kwaśne
Łańcut Berlińskie Kwaśne
Łańcut Berlińskie Kwaśne
% alk. 3.4
Blg 8.0
IBU 4
brak koduaddbarcode
ulubione: 1

Uwarzone przez Browar Łańcut.
Piwo w stylu Berniler Weisse. Jasne, bardzo lekkie, pszeniczne, kwaśność dzięki wprowadzeniu bakterii lactobacillus.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: słód pilzneński, słód pszeniczny; chmiel Tradition; drożdże płynne i bakterie lactobacillus
Polecana temperatura serwowania to 4-8°C.
Dodał: Barcelonismo - 2018-06-05 13:43:03

oceny Oceny

Użytkownicy 7,2 / ilość: 5
Goście 9,5 / ilość: 2
średnia 7,86/10 / ilość: 7

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Bob
starstarstarstarstar

2017-07-29 00:59:31
Bardzo udane piwo. Nie jest jakoś mocno kwaśne, ale przez to trafia w me gusta :) Zapach przyjemny, pszeniczno-kwaśny (nie wiem jak to nazwać, zapach specyficzny w piwach kwaśnych, taki trochę "mleczny"), niezbyt intensywny. W smaku jest rewelacyjnie, piwo bardzo lekkie, mało ciała, a z drugiej strony nie jest puste. Bardzo pijalne, lekko kwaśne. Czuć pszenicę i kwas, poza tym raczej nic. Bardzo dobre piwo, polecam!
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 8, zapach: 7, wygląd: 10 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010