Łąkomin Basior Mead Barrel Aged
Łąkomin Basior Mead Barrel Aged
Łąkomin Basior Mead Barrel Aged
% alk. 11.5
Blg 25.0
brak koduaddbarcode

Uwarzone przez Browar Łąkomin.
Piwo o intensywnym aromacie słodowym, ale też cytrusowym pochodzącym od amerykańskiego chmielu. Bogate w smaku, mocne, rozgrzewające i niezwykle treściwe. Dodatkowo, fenomenalnych nut nadało piwu leżakowanie w beczce po miodzie pitnym.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, Caramunich I), chmiel Chinook, drożdże Safale US-05.
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-08 08:57:34

oceny Oceny

Użytkownicy 7,2 / ilość: 5
Goście 8 / ilość: 1
średnia 7,33/10 / ilość: 6

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Brodzisław
starstarstarstarstar

2019-02-28 21:57:37
Kolor klarowny, pomiędzy bursztynowym a miedzianym. Brak piany.
Aromat z butelki słodki z domieszką szlachetnego alkoholu. W szkle bardziej wytrawne choć nadal słodkie. Karmel, suszone owoce, nuta czerwonego wina, toffi, miód. Do tego odrobina drewna / beczki, alkoholu i cytrusowo-ziołowej przyprawy od-chmielowej.
W smaku ponownie słodycz ? od słodów ?karmel, kandyzowane owoce, figi, rodzynki, czerwone wino i miód. Kontrę stanowi alkoholowa nuta, chmielowa goryczka ziołowo-cytrusowa, z delikatnym muśnięciem skórki cytrusów.
Wysycenie średnie, alkohol i goryczka odczuwalna w postaci szczypania na języku i podniebieniu. Daje też efekt rozgrzewania.
awatar
Marianek
starstarstarstarstar

2019-01-08 18:50:23
Oko: ciemna miedź, wpadająca w brąz. Piana beżowa, gęsta, dość wysoka, zostawia solidny ślad na szkle.
Nos: mocny, wyraźny, słodki, słodowy i delikatnie chmielowy. Karmel / tofii, rodzynki, trochę suszonych owoców, żywica i nieco cytrusów od chmielu, a w tle i to po ogrzaniu czuć beczkowy klimat. Alkoholu absolutnie nie czuć.
Smak: dosć gęste, słodkie z solidną kontrą goryczkową, mega ułożone. Likierowa słodycz kandyzowane osuszone owoce, tofii, karmel, rodzynki, ale to wszystko skontrowane solidną goryczka, która wręcz całkowicie znosi odczucie słodyczy, bardzo dobra goryczka żywiczna i cytrusowa (skorka gorzkich pomarańczy, grejpfruta). Akcent beczki pojawia się o pewnym czasie, jest subtelny. Doszukać się go można w nutach słodkich. Beczka głownie ułożyła alkohol, który daje znać o sobie dopiero po kilku łykach i to w postaci grzania organizmu, niczym pitny miód.
oceny Oceny użytkownika:
9 ( smak: 9, zapach: 9, wygląd: 9 )
awatar
Barbarossa
starstarstarstarstar

2018-12-25 17:09:44
Zawód niesamowity. Miodu nie czuć w ogóle. Jako sam BW to okej, choć uważam, że zwykła wersja była lepsza. Coś tutaj nie wyszło
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 7, wygląd: 6 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010