La Trappe Witte Trappist
La Trappe Witte Trappist
La Trappe Witte Trappist
% alk. 5.5
Blg 12.0
brak koduaddbarcode
ulubione: 2
cena: 22 zł

Piwo górnej fermentacji klasztorne, pszeniczne.
Pierwszy i jedyny Trappist White Ale na świecie, który fermentację kontynuuje po zabutelkowani i jest warzone przez Trapistów.
Warzony przy użyciu wody, słodu pszenicznego i chmielu. Przyprawy (zioła) nie są dodawane. Chmiel Saphir nadaje piwu jego cytrusowy aromat. Świetnie ugasi pragnienie w gorący, letni dzień, ale smakuje równie pysznie przez cały rok.
Dodał: admin - 2011-11-25 09:48:00

oceny Oceny

Użytkownicy 6,36 / ilość: 22
Goście 8,14 / ilość: 7
średnia 6,79/10 / ilość: 29

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
BRYNIU
starstarstarstarstar

2017-11-09 19:29:26
Piękna, obfita, śnieżnobiała drobno-pęcherzykowa czapa piany. Lacing zdobi szkło. Barwa słomkowa na pół zmętniona. W aromacie cytrusy i tu najbardziej rzuca się woń cytryny. Czuć także popularny akcent bananowy. W smaku jest subtelne. Jest dość mocno kwaskowe. Czuć delikatną bardzo nutę cytrusową trochę bananową ale również przełamują się akcenty przyprawowe jak i delikatna goryczka na finiszu.
Wysycenie wysokie.
Warka do: 11.2017r.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 8, wygląd: 9 )
awatar
nietzsche
starstarstarstarstar

2017-08-04 18:32:37
Kolor blady, jasna słomka, jakby piwo było sikaczem, delikatnie nieklarowne, piana piękna, schodzi powoli zostawiając śliczny lacing
Zapach obłędny, przede wszystkim przyprawowy, pieprzny, orzeźwiająco-ziołowy, lekko piwniczny / ziemisty, potem lekko pszeniczny i delikatnie bananowy, ale z nutą jakiegoś jabłka (takiej przejrzałej papierówki) i cytryny ? po odleżeniu do głosu dochodzą też nuty drożdży i lekki goździk.
Piwo lekkie i bardzo pełne jeśli chodzi o smak, przede wszystkim przyprawowe, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, kolendra, jest lekko ziemiste, jasno-chlebowe, delikatnie drożdżowe, pszeniczne, jest za to wyjątkowo kwaskowate, z owoców to cytryna, a raczej jej albedo i tu też się ukrywa cała delikatna, prawie niezauważalna goryczka, i trochę swojskich owoców, jakaś szara reneta, mirabelka, jest nuta jakieś kandyzowanej skórki pomarańczy.
Pijalność doskonała, lekkie a jednocześnie bogate w smaku, orzeźwiające, wysycenie raczej wyższe, ale idealnie dopasowane. Bardzo udany Witbier, osobiście uważam, że jest wiele belgijskich tańszych i lepszych, ale jednak innych, więc czasem warto sięgnąć po klasztornego pszeniczniaka.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 8, wygląd: 7 )
awatar
Miran125
starstarstarstarstar

2017-05-06 18:53:41
No ogólnie to piwo trzyma poziom. Jest lekkie, rześkie - taki witbier jest spoko :) Słodko raczej nie jest, a bardziej tak nijako. Trochę estrów, trochę owoców, lekko zarysowana kolendra i skórka pomarańczy. W porządku ale bez szału :)
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 7, wygląd: 10 )
awatar
Marianek
starstarstarstarstar

2016-03-03 19:47:42
Kolor ? ciemna słomka, troszkę mętne.
Piana ? mega wysoka, biała i stosunkowo trwała
Aromat ? drożdże i pszenica, leciutko cytrusy
Smak ? przewaga pszenicy, trochę akcentów drożdżowych, troszkę cytrusów (b. mało) i przyprawy ? kolendra, goździki. Jest dość dobrze zbalansowane, choć kwaskowość mogła być trochę większa. Wysycenie wysokie. Ogólnie tyłka nie urywa, b. delikatne w smaku. Mogłoby być bardziej orzeźwiające, gdyby była wyższa kwaskowość.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 6, zapach: 6, wygląd: 8 )
starsze »
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010