Piwo górnej fermentacji klasztorne, klasy „Quadrupel” – poczwórne. Najmocniejsza odmiana piwa La Trappe. Bursztynowy kolor, intensywny, charakterystyczny aromat. Subtelna goryczka zbilansowana korzennym i owocowym posmakiem. Znakomity dodatek do ciężkich potraw. Typowy trunek na chłodniejsze dni i wieczory.
Dodał:
admin - 2011-10-27 11:36:00
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
piotremon
Mimo tego jest ciekawe i warto go spróbować.
Bob
Piwo jest rewelacyjne, mega intensywne i wyraźne w smaku, polecam!
DoscGosc
Zapach kwiatowo owocowy plus goździki
smak trochę się rozchodzi z zapachem, który zapowiadał słodowość, a piwo w smaku ją gubi - szkoda bo brakuje słodyczy do pełni smaku
przeważa kwasowość i lekka goryczka
luke123
Wyglad: Ciemny bursztyn z miedzią, zmętnione, ładna piana drobno i srednio pęcherzykowa, umiarkowanie obfita, trwała, lacing, 9/10
Aromat: Szieje się. trochę kwiatowy. baaaardzo suszone owoce - one są na pierwszym planie, jakas morela, kompot z suszu, może brzoskwinie, nektarynki. Trochę fenoli - może goździk. Nieco takich nut winnych. Solidna słodowość - nuty chlebowe. Wyczuwalny ciezar trunku. Bardzo złożone. 8+/10
Smak: wysycenie średnie, pełnia wysoka. Alkoholu w smaku raczej nie ma, ale dość mocno rozgrzewa - przełyk, żołądek, czuć. Słodowe, słodkawe. Goryczka średnia, ale mocno skontrowana przez słodowość. Wino, szampan, dalej te suszone owoce, coś takiego. Harmonijne. 8/10
Super piwo, ale Westvleteren XII lepsze. 8+/10