Piwo górnej fermentacji klasztorne, klasy „Dubbel” - podwójne. Odmiana piwa La Trappe, charakteryzująca się pięknym ciemno-bursztynowym kolorem i bogatą miękką pianą. Bardzo intensywny owocowy aromat z nutkami cytrusowymi i goździkowymi. Znakomity pełny smak zdominowany przez wyborny słód. Piwo słodkawe, mocne, o lekko winnym posmaku, ale nie zdominowane przez smak alkoholu. Warzone wg tradycyjnej formuły klasztornej.
Składniki: woda, słód jęczmienny, syrop glukozowy, chmiel, drożdże
Zalecana temperatura serwowania: 8-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 750 ml i 330 ml.
Dodał:
admin - 2011-10-04 08:42:00
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
SoupDog
Poprawny dubbel, który trochę mnie rozczarował. Po marce La Trappe spodziewałem się jakiegoś \"wow\", a niczego takiego nie zauważyłem.
max
Na dziś tylko 6/10 choć przypuszczam, że z czasem polubię je bardziej.
jover
Marianek
Oko: ciemna miedź wchodząca w mahoń, klarowna. Piana brudne ecru, bardzo nietrwała, znika niemal do zera.
Nos: z butelki owocowo-drożdżowy. Ze szkła sporo owocności (karmelizowanej, suszonej), zaznaczona podstawa słodowa, typu karmelowo-biszkoptowego.
Smak: wytrawne, lekko winne, delikatnie kwaskowo-przyprawowo-drożdżowe na finiszu. Ciała bardzo mało, dość wysokie wysycenie. Łatwe w odbiorze, aromaty niezbyt silne. Kolejne ciekawe piwo belgijskie.