Kapuziner – Winter-Weissbier (mit feiner heffe) produkowany przez Kulmbacher Brauerei AG z Kulmbach.
Niemieckie piwa zimowe (Winter) są pełniejsze od swych całorocznych odpowiedników. Tak jak Winterbier wśród lagerów to po prostu Oktoberfest/Märzen, tak Winter Weissbier to pełniejszy Weizen, do którego produkcji używa się słodu monachijskiego lub wiedeńskiego. Kapuziner – Winter-Weissbier, który wyróżnia się już ciemno bursztynowym kolorem, jest piwem jak na Weizena bardzo pełnym, treściwym, nie lekkim i orzeźwiającym, typowe nuty banana uzupełnione są sporą chlebowością, drożdżowością, a także delikatnym karmelem i melanoidynami.
Składniki: woda; słody: Pszeniczny, Jęczmienny; chmiel; ekstrakt chmielowy; drożdże.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche