Piwo idealne na zimę, o przepięknej ciemnobursztynowej barwie. Swój wyjątkowy aromat zawdzięcza specjalnej kompozycji 3 rodzajów słodu: jasnego, karmelowego ciemnego i karmelowego aromatycznego z dodatkiem owoców dzikiej róży. W smaku jest złożone, słodowe z nutami karmelu, świeżo pieczonego chleba, biszkoptów, bułki maślanej i dzikiej róży. Burgundowe to doskonała propozycja na chłodne dni i długie zimowe wieczory – bogate w smaku i aromacie.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Gość
geudki
Piana: przepiękna; bardzo obfita; drobnobańkowa; zanika powoli; delikatnie okleja szkło
Aromat: niezbyt intensywny; typowo słodowo-karmelowy
Smak: lekko wodniste; subtelne nuty skórki chlebowej, delikatne owocowe; po dłuższym czasie wyczuwalna kwaskowość przechodząca w cierpką goryczkę
NicK
Piana - Gęsta, drobna, beżowa. Opada powoli, zostawia ślad na szkle.
Barwa - Czerwono złota.
Smak - Wyczuwalne ciemne słody, zbożowe nuty, posmak dzikiej róży, goryczka wyraźna, ale niezbyt szlachetna. W posmaku zostaje wyraźna goryczka chmielowa. Niestety piwo nazbyt wodniste i przeciętnie skomponowane. Przydałoby się więcej słodów i dzikiej róży. Ocena 6,2/10.
Ocena ogólna 6,2/10.