Krajan Kujawskie Pils
Krajan Kujawskie Pils
Krajan Kujawskie Pils
% alk. 5.0
Blg 12.1
brak koduaddbarcode
ulubione: 4

Piwo Jasne typu Pils, piwo dolnej fermentacji o wyrazistej goryczce chmielowej, wyrazistym smaku i aromacie. Jest to kontynuacja serii piw Kujawskich, nawiązujących do  tradycji regionu. Piwo zostało wyprodukowane tylko z naturalnych składników: wody, słodu, chmielu i drożdży. Leżakowane w zbiornikach w niskiej temperaturze przez minimum 3 tygodnie, doglądane przez kujawskich piwowarów z Nakła nad Notecią.
Dodał: lukas85 - 2014-08-11 11:12:46

oceny Oceny

Użytkownicy 5,8 / ilość: 20
Goście 7,44 / ilość: 9
średnia 6,31/10 / ilość: 29

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Brodzisław
starstarstarstarstar

2018-01-04 21:46:32
pęcherzy, szybko padła do minimalnej warstwy.
Aromat słodowy, zbożowo-karmelkowy z nutą kwiatowo-ziołową od chmielu.
W saku znów dominuje baza słodowa z karmelkiem. Kontrę stanowi goryczka poniżej średniej.
Wyraźnie piwo nawiązuje do wcześniej warzonego tytułu Bydgoskie. Na plus zasługuje brak typowego dla Krajana żelaza.
oceny Oceny użytkownika:
5 ( smak: 5, zapach: 5, wygląd: 6 )
awatar
nietzsche
starstarstarstarstar

2017-09-27 22:53:11
Wygląd:Kolor ciemnego złota, piana średnia, jakiś lacing.
Zapach: Dziwny jak na pilsa, słód, owoce, kwiaty, landryna, ruski szampan
Smak: Bardzo niskie wysycenie i to źle dla stylu, goryczka spora, a przynajmniej zalegające, ale chmielowości żadnej, to już bym wolał, żeby część chmielu dać na aromat, słodkawe, kukurydziane, jest słabo wysycone, więc jest dosyć mdłe.
oceny Oceny użytkownika:
4 ( smak: 4, zapach: 3, wygląd: 6 )
awatar
Gość
awatar
Gość

2016-09-10 22:04:40
Cóż, Pils czy też jasne pełne kojarzy mi się z....chmielem. W Kujawskim nieobecny. Podobno, a myślę, że można dać wiarę takim doniesieniom obserwując przemysł spożywczy, do produkcji piwa nie używa się już szyszek chmielowych ale ekstraktów, chemii spożywczej a nawet bydlęcej żółci. W dużym stopniu to wina konsumentów, którzy globalnie biorąc chcą piwo smaczne, zdrowe, autentyczne i za groszy kilka. A to se ne da! Macie co chcecie. Piwo? Nie w Bolandzie, albo zważ se sam. Butelka: 9, Smak: 2
awatar
Gość
awatar
Gość
2018-08-08 18:36:02
Podobno, a myślę że można dać wiarę takim doniesieniom, iloraz inteligencji populacji ludzkiej spada (więcej TVNu, więcej Polsatu!). Od dawna nie używa się szyszek chmielowych, filozofie, tylko skoncentrowanego granulatu chmielowego. A z tą żółcią to nawet się nie ośmieszaj.
awatar
Gość
awatar
Gość

2015-06-21 16:38:49
Spodziewałem się właśnie większej gorzyczki a tu ... nic.
starsze »
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010