Piwo prawdziwie niepasteryzowane!
Mieszkańcy naszego regionu emigrując do Zagłębia Ruhry stworzyli piwa dortmundzkie. Ich smak wywieźli z rodzinnych stron. Piwo Świeże jest właśnie takim piwem – lekko słodkawym i jasnym. Piwo po procesie warzenia i fermentacji jest długo lagero- wane (leżakowane w zbiorniku w temperaturze bliskiej 0°C). Wszystko to składa się na delikatny smak, słodowo-chmielowy bukiet, wysoką klarowność i odpowiednie nasycenie dwutlenkiem węgla. Brak pasteryzacji pozwala na zachowanie wszystkich jego walorów. Aby uzyskać piwo o powtarzalnym smaku w czasie filtracji miesza się piwa z różnych leżaków – piwowar próbuje i tak dobiera proporcje aby było zawsze tak samo doskonałe. Świeże przez swą wysoką pijalność jest doskonałym zwieńczeniem dnia po ciężkiej pracy.(opis producenta)
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże piwowarskie.
Dostępne w butelce o pojemności 500 ml.
Nagrodzone I Miejscem w I Konsumenckim Konkursie Piw Bractwa Piwnego 2009 w grupie Piwa Jasne 12-13°BLG.
Dodał:
admin - 2010-06-30 09:25:46
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Gość
DJ_TRANCE
siemson