Kilka miesięcy prób by dać odpowiedź na pytania: piwo jasne czy ciemne oraz jaki miód: lipowy, wielokwiatowy czy może gryczany? Lipowy w jasnym, a szczególnie w ciemnym był za delikatny. Gryczany oczywiście był tak intensywny, że trudno było doszukać się obok jakiegokolwiek jeszcze smaku, a przecież to nie miód pitny tylko piwo.
Pozostał wielokwiatowy - z ciemnym współgrał idealnie: lekka słodycz miodu i kawowo-czekoladowe nuty z ciemnych słodów. Dostawca miodu mieszka i zbiera miód na Warmii. Tradycje pszczelarskie w jego rodzinie sięgają roku 1925.
Składniki: woda; słody jęczmienne: Pilzneński, Karmelowy, Palony; dodatki: naturalny miód (2,6%), aromat naturalny; chmiel.
Piwo ciemne pasteryzowane.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 500 ml.
Dodał:
admin - 2010-06-23 08:11:23
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
WaldemarS
nietzsche
To moje guilty pleasure z czasów, gdy piwo z miodem, zwłaszcza ciemne, to była jedyna alternatywa dla koncernowych eurolagerów.
Gość
Gość
Basileus81