Piwo uwarzone przez Browar Kormoran z Olsztyna.
Kłos Wielozbożowy to piwo górnej fermentacji, wielozbożowe, chmielone odmianami aromatycznymi. Piwo, które trudno przypisać do jakiegokolwiek istniejącego już stylu. Zamknęliśmy w nim stonowaną, europejską tradycję piwowarską oraz najnowsze, fantazyjne, trendy chmielenia.
Za ciało piwa odpowiada przede wszystkim słód żytni doskonale uzupełniony przez trzy prastare odmiany pszenic: orkisz, płaskurkę i samopszę z upraw ekologicznych. Uwodzący swą cytrusową lekkością chmielowy bukiet to zasługa chmielu
citra. Dopełniając kompozycję zasyp słodowy został wzbogacony o płatki owsiane nadające aksamitność, a profil chmielowy – przyprawowymi i lekko trawiastymi odmianami polskich chmieli.
Jego tropikalny i przyprawowy charakter powoduje, że piwo przy swej pełni smakowej jest wyjątkowo pijalne i lekkie.
Piwo górnej fermentacji, pasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słód jęczmienny jasny i ciemny, słód żytni, płatki owsiane, słód pszeniczny, orkisz*, płaskurka*, samopsza*, chmiel, drożdże. (* z upraw ekologicznych)
Barwa: złocista
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
MM1990
Gość
Krwawy
Gość