Kormoran Cornus Lupus Cider Barrel Aged
% alk. 10.6
Blg 36.6
brak koduaddbarcode

Leżakowany w beczce po cydrze to projekt, o którym można napisać nie akapit, ale całą książkę. Ostatnie litry pierwszej warki Cornusa Lupusa postanowiliśmy przelać do beczki, by dodatkowo ubogacić jego kompozycję. Także tu nie poszliśmy na łatwiznę. O beczkę poprosiliśmy naszych przyjaciół z Cydrowni Kwaśne Jabłko z warmińskiego Włodowa. Dostaliśmy od nich beczkę po cydrze, z której wcześniej korzystał winiarz, więc mogliśmy się spodziewać nut znanych z calvadosów, ale także win i samej dębiny wnoszonej przed drewno. Piwo przeleżało w beczce osiemnaście miesięcy. W efekcie uzyskaliśmy piwo, w którym szlachetne nuty Cornusa Lupusa zyskały dodatkowy wymiar owocowości i szlachetnych nut drewna.
Dodał: JP2137 - 2021-02-07 17:41:28

oceny Oceny

Użytkownicy 0 / ilość: 0
Goście 0 / ilość: 0
średnia0 / ilość: 0

Twoja ocena

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

Na razie brak komentarzy. Twój może być pierwszy.
awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010


Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach.
Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.




Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam.
Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.