Długo leżakowane oryginalne Piwo Miodowe warzone jest z miodu leśnego z doliny Rzeki Grabi. Piwo warzone jest starą, długotrwałą metodą tradycyjną w/g najlepszych zasad sztuki piwowarskiej. W XV i XVI wieku Piwa Łaskie pijano na dworach królewskich i rycerskich.
Złoty Plastron w Ogólnopolskim Konkursie Polski Producent Żywności w
Poznaniu - Polagra 2008. Piwo wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa.
Dodał:
admin - 2010-10-11 10:40:18
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Maximus
nietzsche
Wygląd: barwa bursztynowa, delikatne zmętnienie, piana tak na dwa centymetry
Zapach: pachnie co najmniej dziwnie, nuta siarkowa i... cynamon, no ewidentnie kumaryna, może to być też trawa żubrowa, pytanie po co ją dodawać i nie podać o tym informacji. Dodatkowo pachnie czerwonym jabłkiem. Nie ma tu tylko zapachu miodu
Smak: Piwo słodko kwaśne, chyba z przewagą kwaśności, miodu za bardzo nie czuć w takiej formie jak u większości lagerów "miodowych", czyli może poszedł na fermentację, wkurzająca jest ta jabłkowość tego piwa, w smaku też czuć cynamon. W ciemno mógłbym strzelać, że piję lagera o smaku jabłka z cynamonem ;) w dodatku kwasnego lagera, to miał być sour? Termin do końca września, już by się zepsuło?
Gość
z tego co wiem to nie jest to piwo doprawione miodem a miód jest dodawany jest wcześniej
piwo smaczne i aromatyczne, nie takie in you face jak wspomniane poniżej ale młode, pachnące i kompletne.
jak dla mnie piwo na poziomie prawie 7 / 10 czyli bardzo dobre ale niekoniecznie warte powtórzenia
Gość