Piwo z Browaru Widawa warzone według receptury Tomasza Kopyry. Barwa jest nieprzejrzysta, niemal czarna. Smak Borsuka to wędzony aromat, dym z ogniska przeplatające się z akcentami palonego słodu, kawy i gorzkiej czekolady. Piwo jest niesamowicie pełne w smaku i bardzo, pijalne.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Orzelek
Aromat: wędzonka popiołowa, popiół ogniskowy, torf, guma wulkanizacyjna, karmel, czerwone owoce.
Smak: kawa, czerwone owoce, lukrecja; cierpkość przechodząca w ziemistość; goryczka na średnim poziomie; aftertaste w postaci mieszanki kawy z wiśniami.
Gandalfino
Jest też kwasek i słodycz. Wędzoność jest stonowana, pozostawiając miejsce akcentom porterowym. Przy czym warto pamiętać że nie jest to porter bałtycki.
Gość
Stacher93
Rovaty