Ponieważ w odróżnieniu od zwykłych piw masowych to piwo nie jest poddawane pasteryzacji, zachowuje ono wyjątkowy charakter prawdziwego piwa.
Również dlatego ma skrócony termin przydatności określony przez samą naturę. Tradycyjny mazowiecki charakter nadaje mu produkcja według tradycyjnej technologii z wody z własnego ujęcia na terenie uzdrowiskowym Konstancina-Jeziornej. Wyrazisty, pełen treści smak czerpie ze specjalnie dobranych odmian chmielu.
Jeśli masz w reku piwo Mazowieckie to masz gwarancję, że jest produkowane ze słodu, a nie „z dodatkiem słodu”, że jest warzone w osobnych kadziach zgodnie z piwowarską tradycją, nie zawiera konserwantów, stabilizatorów, sztucznych aromatów i barwników, że jak przystało na prawdziwe piwo leżakuje min. 30 dni i że nie zostało poddane sztucznie przyspieszonej fermentacji.
Dodał:
admin - 2010-07-01 10:34:09
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Bartekn
piwoTAK
PiwowarWWA