To wyjątkowe piwo niepasteryzowane jest kwintesencją dawnej tradycji browarniczej, która istniała w majątku Obory pod Konstancinem już w połowie XVIII wieku. Dawna receptura i sposób warzenia Dawnego jest wyrazem naszego uznania dla tej wielowiekowej tradycji. Tradycyjna historyczna receptura, niezmieniony od wieków proces warzenia oraz wyjątkowa konstancińska woda nadały temu piwu niepowtarzalny głęboki smak z bardzo dobrze zarysowaną goryczką. Przez niektórych to piwo jest uważane za najlepsze piwo niepasteryzowane na warszawskim rynku.
By zachowało swój pierwotny wielowymiarowy charakter, smak i aromat piwo to nie zostało poddane ani konserwacji, ani pasteryzacji. Dzięki temu Dawne nie tylko reprezentuje wyjątkowy dawny charakter prawdziwego piwa, lecz również jest naturalnym źródłem przeciwutleniaczy, mikroelementów i witamin grupy B. Znacząco skraca to termin przydatności piwa, lecz jest to niewielka cena za smak prawdziwego piwa.
Dodał:
admin - 2010-06-28 09:10:51
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
StefekPijakos
Mi poszedł za szybko. Następnym razem będę pił wolniej.
Gość
Gość
Artur78
Gość
Gość