Stout imperialny uwarzony na Borefts Bier Festival przez holenderski Kees Brouwerij z Middelburga.
Porter nie jest nowym piwnym stylem, a ta najnowsza oferta od Brouwerij Kees pomaga wyśledzić jego początki sięgające 1750 roku. Bazując na angielskiej recepturze, mocno goryczkowy Export Porter 1750 prezentuje kasztanowy brąz, pokryty delikatną opalenizną, z dużą ilością ciemnych słodów w zapachu. Słód, czekolada i nuty dżemu owocowego.
Porter o pełnym smaku i o pełny ciele, wyraźna gorycz tego portera jest zrównoważona przez słody, czekoladę, karmel i likier, przy wartości ilości alkoholu wynoszącej 10,5%, ogólny efekt jest po prostu znakomity.
Składniki: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, karmelowy, Carafa I i II), cukier, chmiel (Sorachi Ace, Fuggles), drożdże
Barwa EBC: 110 EBC
Dystrybuowany w butelkach i puszkach 330 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny