Uwarzone przez Browar Kazimierz.
Tym razem poszliśmy w szemrane klimaty.
Przedstawiamy nam naszego businessmana - Jose Arkadio Morelasa (w skrócie Jose Morelas). Nie pozostawił nam wybory, z gansterem nie ma co się spierać, więc zrobiliśmy jak chciał! Miało być mineralnie, morelowo, kwaśno z lekką kolendrą grającą w tle. . . no i jest!
Nie wiemy co dokładnie łączy Morelasa z Krakowskim wielokranem Craftownia, ale wiadomo, że zamówił to piwo specjalnie na ich 3 urodziny.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, pulpa z moreli, chmiel, kolendra, sól himalajska, drożdże.
Polecana temperatura serwowania to 9-11°C.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Shear
Data ważności: 2019-12-15
Mętne, minimalny drożdżowy osad. średnie wysycenie. W aromacie przejrzała morela i jasny (sztuczny?) miód - raczej z chmielu niż utlenienia. Bardziej wyraźny w miarę ogrzewania. Słaba piana, szybko znikająca. W smaku kwaśne, wytrawne, winne.