Chmielenie: Talus, HBC 586, lekko uzupełnione Azzaca i Amarillo podczas gotowania.
Już dawno chcieliśmy zabrać się za mocniejszą czarna ipke! Jakoś tak się śmiesznie złożyło, że wzielismy się za temat w podobnym czasie co nasi przyjaciele z Browar Zakładowy i Browar Artezan ( pozdrowienia dla Was ziomeczki :)) Mocno wierzymy, że w Polsce wciąż jest miejsce na tego typu style piwne!
Koniecznie dajcie znać gdzie chcielibyście zobaczyć nasza premierę!
Lokalsi oczywiście już dziś mogą zakupić je w naszym sklepiku!
Dodał:
JP2137 - 2021-05-21 19:39:42
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
piotremon
Piwo jest niemal czarne, nieprzejrzyste. Piana obfita, bardzo trwała, ale średnio ładna (trochę większych pęcherzyków).
W aromacie przede wszystkim tropikalny i cytrusowy. W tle lekki karmel, słodowość.
W smaku prawdziwa, mocna black IPA. Dość wytrawnie, cytrusowo, pojawiają się białe owoce, żywica, gorzkie kakao i może lekki ananas.
Piwo jest bardzo pełne, przyjemne do picia, choć oczywiście dość ciężkie. Alkohol jest bardzo dobrze zamaskowany; chmiele robą świetną robotę. Fajne piwo:)
piotremon
Jest z tego powodu mniej pijalnne, ale dalej bardzo smacznie i ciekawe.
Może to dobry mechanizm do spowolnienia picia tak mocnego piwa ;)
Gandalfino
Myślałem że krzyżówka stylów które lubię da coś fajnego. Nie wziąłem jednak pod uwagę parametrów.
Owszem, są wszystkie cechy które mi pasują: wytrawność, żywiczność, cytrusowość. Może i szczypta paloności, czekolady.
Jednak nie alkoholowość i słodowość ocierająca się już o słodycz. Zwłaszcza to ostatnie.
Piwo jest za ciężkie, męczące. Niektóre składowe się gryzą.
Gość
Kindi