Kaiser Bräu Liebenbräu Helles
Kaiser Bräu Liebenbräu Helles
Kaiser Bräu Liebenbräu Helles
% alk. 5.1
Blg 11.6
IBU 16
4071600070140addbarcode

Warzone przez browar Kaiser Bräu Neuhaus z bawarskiego Neuhaus an der Pegnitz, przy czym marka Liebenbräu produkowana jest dla marketów i na eksport, głównie przy okazji Oktoberfest.
Dodał: nietzsche - 2023-09-19 18:22:41

oceny Oceny

Użytkownicy 5,25 / ilość: 4
Goście 1 / ilość: 1
średnia4,4 / ilość: 5

Twoja ocena

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Gość
awatar
Gość

2023-09-21 18:01:01
Piwo nieciekawe ,słomkowa barwa w smaku wodniste bez wyrazu kupione 21.09.2023 w Aldi z racji Oktoberfest za 5.99 porównywalne do lagerów koncernowych z rodzimego rynku, nie warte jakiejkolwiek refleksji nie , nie i nie nawet za darmo, jak ktoś się dopatrzy czegoś w tym szczochu tzn że coś burchnął
awatar
Borsuk77
starstarstarstarstar

2023-09-08 22:43:30
Właściwie mógłbym przekopiować wcześniejszy komentarz. Przypuszczam, że @nietzsche kupił piwo w tym samym sklepie (Aldi) z tą samą datą (do 09.11.2024, jest też data rozlewu - półtora roku wcześniej). W teorii więc piwo jest całkiem świeże. Ale właśnie zbyt świeże, bo ma wady młodego piwa (w tym nuty jabłkowe). Wygląd - tu także zgoda - niemal wzorowy. Pijalne, ale szkoda niewykorzystanego potencjału.
oceny Oceny użytkownika:
5 ( smak: 5, zapach: 5, wygląd: 8 )
awatar
Gość
awatar
Gość
2023-09-09 03:11:02
Wady ,,młodego piwa,, to może mieć np. jakiś porter ( dla innych to zaleta ) ale nie ,,helles,, ! Wszystkie piwa ,,jasne,, najlepiej smakują wtedy, gdy są świeże.
awatar
nietzsche
starstarstarstarstar
2023-09-12 00:02:33
Lager powinien leżakować minimum 30 dni, dlatego nazywa się lagerem, standardem dla np. czeskich browarów regionalnych jest leżakowanie ich 60 dni
oceny Oceny użytkownika:
5 ( smak: 5, zapach: 6, wygląd: 8 )
awatar
Borsuk77
starstarstarstarstar
2023-09-16 02:36:42
Znów zgoda z @nietzche, bo za wcześnie pasteryzowane piwo dolnej fermentacji właśnie może walić zielonym jabłkiem. Czyli drożdże są martwe, więc nie zeżrą tego, co psuje smak. Świeże to piwo, które było zabutelkowane w odpowiednim momencie, gdy się ułożyło, gdy drożdże przestały pracować, kiedy zażarły pochodne substancje powstałe podczas fermenacji i gdy wyparowały inne psujące smak czy zapach związki. A temu piwu nie dano, widać, na to czasu. BTW - swego czasu w Lidlu był oferowany Argus Maestic, czyli czeski budżetowy pils, gdzie chwalono się 40-dniowym, niczym post, leżakowaniem. I to piwo nie miało wad młodego piwa (lagera). Było dobre. Reasumując: świeżość nie jest synonimem młodości (przynajmniej przy lagerach).
oceny Oceny użytkownika:
5 ( smak: 5, zapach: 5, wygląd: 8 )
awatar
nietzsche
starstarstarstarstar

2023-09-07 01:44:50
Wygląd mistrzostwo świata, chodzi o pianę niemal jak na azocie. W zapachu po otwarciu lekka siarka, ja ja lubię, później białe pieczywo z nutą kwiatową.
W smaku natomiast nie powala. Helles niczego zwykle nie obiecuje, ale niemieckie przyzwyczaiły do mega ułożenia, podstawy lagera. To niestety smakuje jak piwo młode, nieułożone, szarpiące, lekko cierpkie i kwaskowe. Komuś to siądzie, dla mnie to mega wada przy lagerze, poza tym wad nie ma, ale zalet też żadnych.
Markety będą się teraz zabijać by mieć piwo ze znakiem regionalnym Bawarii i tylko po to to piwo powstało.
oceny Oceny użytkownika:
5 ( smak: 5, zapach: 6, wygląd: 8 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010


Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach.
Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.




Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam.
Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.