Piwo o standardowej zawartości alkoholu, jaka jest w niemieckich pilsnerach. Ale mimo że powstaje za Odrą, to wyróżnia się smakiem na tle innych pilsów z Niemiec. Jest to piwo mocno chmielone, o bardzo silnej goryczce. Dla wielu może być zbyt gorzkim, ale warte jest spróbowania. Kolor ma złotawy, białą pianę. W Polsce niezbyt często spotykany trunek.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Borsuk77
Wygląd - kolor złoty (ciemna słonka), klarowne, duże wysycenie, wysoka i trwała piana (są ślady na szkle, nie znika do zera) - tutaj blisko ideału. Aromat - z butelki lekki skunks, ale potem zioła i pieprz i nieco słodu - nieźle, ale mocą nie porywa. Smak - na pierwszym planie chmiel (goryczka i trochę na smak) - sam chmiel pieprzny z nutą delikatniejszych ziół; wyczuwalna warstwa słodowa (tradycyjna w najlepszym słowa znaczeniu), czysty profil - wyborny smak.
Piwo znów mnie urzekło. Lepsze od innych przedstawicieli stylu, jakimi się ostatnio raczę. Myślę, że kolejna butelka nie za rok, ale za kilka tygodni czy kilkanaście dni. Nie za często, żeby się nie 'przejadło\".
bigoos
Gość