Piwo jasne, niefiltrowane i pasteryzowane, warzone tradycyjnymi metodami. Na kontrze brak informacji o browarze warzącym piwo, widnieje jedynie taka informacja: Uwarzone i rozlane dla Delikatesy Elanga-Choroba i Knapczyk Spółka Jawna Ul. Krupówki 83, 34-500 Zakopane. Kształt etykiet, czcionka oraz treść informacji naprowadza nas na Browary Regionalne Wąsosz, które uwarzyły to piwo dostępne w Zakopanem. Piwo o wyrazistym smaku, tradycyjnie warzone, po którego wypiciu niejednemu góralowi we łbie zaszumiało. Wykonane w trosce o wysokie walory smakowe. Piwo dostępne w półlitrowej bezzwrotnej butelce, zamkniętej złotym, gołym kapslem, tradycyjnie dla Browaru Wąsosz. Barwa złota, lekko opalizująca. Piana w kolorze białym, wysoka na niecały centymetr. Po przelaniu do szkła formuje się nierówna warstwa, zbudowana z różnej wielkości pęcherzy, szybko zredukowała się do wątłego, gruboziarnistego pierścienia. Ślady, które pozostałości piany zostawiały na szkle, były bardzo skromne, nietrwałe i nierównomierne. Aromat delikatny, głównie słodowy z subtelną, miodową słodyczą. W smaku ponownie pierwsze skrzypce gra słód, wraz z nim pojawia się przyjemna, nieprzesadzona słodycz, która szybko zostaje zastąpiona subtelną goryczką chmielową. Nasycenie średnio-niskie.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Stacher93