Uwarzone przez Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy.
W 2019 r. uczestnicy Kuźni Piwowarów rywalizowali w 4 konkursowych kategoriach: Black IPA z dodatkami, Brut IPA, DDH New England, American Wit z dodatkami. Podczas finału jury wybrało triumfatorów kategorii, którzy uwarzą swoje piwa w naszym browarze i będą rywalizować o tegoroczne Grand Prix.
Drugie piwo tegorocznej Kuźni, tym razem interpretacja stylu Brut IPA według zwycięskiej receptury autorstwa Sebastiana Makowieckiego. Piwo chmielono wyłącznie polskimi odmianami (Zula, Zibi, Iunga i Pałacowy), dostarczonymi oczywiście przez PolishHops
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
BRYNIU
Wysycenie: średnio/wysokie
Warka do: 27.12.2019/50
stresS
David_Haye
W snifterze pojawiły się białe owoce. No z wyglądu i aromatu jest lekkie podobieństwo z winem musującym. Piwo jest smukłe. Wysycenie średnie i jeśli ma to być nawiązanie do szampana, to wiadomo powinno być wyższe. Jest gęste, jest bardzo konkretne ciało. Goryczka niska, prawie niewyczuwalna. Piwo jest trochę przyciężkawe. Niestety efektu znanego z szampanów czyli rześkości i orzeźwiającego charakteru tutaj nie ma. Brut IPA, to styl, który ma potencjał, ale wolałbym zobaczyć takie piwo lżejsze.
Shinodin