Uwarzone w Browarze Jan Olbracht Rzemieślniczy.
W 2017 r. uczestnicy Kuźni Piwowarów rywalizowali w 6 konkursowych kategoriach: West Coast IPA, Tea Pale Ale, Session IPA, Herbal Ale, Belgian Blond, Tropical Stout. Podczas finału jury wybrało triumfatorów kategorii, którzy uwarzą swoje piwa w naszym browarze i będą zmagać się o tegoroczne Grand Prix.
Czas na piwo, które zwyciężyło w kategorii Tropical Stout i kolejny kobiecy akcent w Kuźni Piwowarów 2017. w recepturze Katarzyny Strzeleckiej urzekło nas aksamitne połączenie wielu smaków , od słodyczy czekolady poprzez gorycz, aż po łagodny finisz wanilii i szczyptę pikanterii papryczek Chili. Spróbujcie i oceńcie sami!
Skład: woda; słód jęczmienny: Pale Ale, płatki owsiane, słód pszeniczny, słody jęczmienne: Carafa I®, Carafa III®; granulat chmielowy: Marynka; kawa; drożdże piwowarskie T-58; granulat chmielowy: Lubelski; laski wanilii; papryczki Chili.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
tleix