Dymy Olbrachta to piwo uwarzone w ramach współpracy Browaru Staromiejskiego Jan Olbracht w Toruniu z piwowarami domowymi. Twórcą receptury jest Marcin Ostajewski. Jest to piwo w stylu koźlak dymiony (Rauch Bock). W skład zasypu wchodzi słód wędzony drewnem bukowym, co nadaje piwu wyraźne nuty wędzonych wędlin. W smaku odnajdziemy również całkiem wyrazistą chmielową goryczkę.
Skład: woda; słody: Pilzneński, Wędzony (dymem bukowym), Carafoam, Wiedeński, Karmelowy 600; chmiele: Brewers Gold, Perle; drożdże: Salfager W34/70.
Zalecana temperatura serwowania 10-14°C.
Dodał:
Bock - 2013-05-09 10:32:00
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Kamil_93
Stacher93
Pappua
Bock