Do warzenia piwa użyto trzech rodzajów słodu: wiedeńskiego, pilzneńskiego oraz karmelowego, a do gotowania aromatycznej odmiany chmielu Sybilla. Dzięki temu piwo wyróżnia się wyśmienitym, słodowym smakiem.
Jagiełło Vienna Lager ma klasyczne parametry piwa w stylu lager wiedeński, czyli 13,0% ekstraktu oraz 5,5% alkoholu, ale ze względu na użyte surowce jest to autorska interpretacja Browaru Jagiełło.
Piwo Jagiełło Vienna Lager dostępne jest w bezzwrotnych butelkach o pojemności 0,5 l.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gandalfino
Lekko słodkie. Klimaty chlebowe, zbożowe, może i karmelowe. Delikatna goryczka. Zaskoczenie na plus.
WaldemarS
Gość
ale po wypiciu pol piwa jest duzo lepiej,smak w porzadku,piwo smakuje nienagannie
Gość
Może nada się dla kogoś, kto chce dopiero rozpocząć pić cokolwiek innego niż koncernowy lager, bo na pewno takiej osoby nie odstraszy, a może zachęci do poszukiwania bardziej wartościowych browarów.