Niezła Szycha powstała przy współpracy doświadczonych piwowarów i pasjonatów piwa. Nowofalowe chmiele Hallertau Blanc i Mittelfrüh dają niepowtarzalną goryczkę i aromat. - głosi etykieta.
Piwo dosyć lekkie, zbyt mało wysycone jak na niemieckiego pilsa, z diacetylem, co upodabniałoby go do czeskiego, gdyby nie było tak wodniste. O ile Blanc jest chmielem nowofalowym, to Mittelfrüh jednak dosyć klasycznym, dosyć wysoko goryczkowe.
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel.
Zalecana temperatura podawania 6-8°C
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Holsten_SA
Jacelinho
Thesloma
Smak : zdecydowanie czuć przyjemną goryczkę choć to nie wysokie IBU , gorycza w profilu ziołowym i potem słodowość i zbożowość.
Jagiełło nie uważałem za kraft i dalej nie uważam choć idzie w dobrą stronę , to piwo dało mi nadzieję.