Piwo w stylu American Amber Ale uwarzone przez Browar Hajer z Tychów. Hajer to browar kontraktowy, który powstał w 2015 roku i warzy swoje piwa w Śląskim Browarze Rzemieślniczym ze Świętochłowic. Jest to czwarte piwo, które pojawiło się w ofercie Browaru Hajer. Jego premiera odbyła się 9 października 2015 roku. Hica - po śląsku żar, skwar, upał.
Piwo jasne, górnej fermentacji, niefiltrowane, niepasteryzowane
Składniki: woda, słody (Pale Ale, Caraamber®, wędzony, pszeniczny), chmiele (Nugget, Progress, Mosaic), drożdże US-05
Zalecana temperatura serwowania: 8-11°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,5l.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość